A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Gemenskap & aktiviteter

PRO skickar handskriven påminnelse till alla riksdagsledamöter

Så här såg vykortet ut som skickas ut till riksdagsledamöterna. Så här såg vykortet ut som skickas ut till riksdagsledamöterna.

Var fjärde väljare är pensionär vid valet 2018. Lycka till, hälsar PRO i ett vykort som i dagarna dimper ner hos samtliga riksdagsledamöter.

2017-09-14 De senaste preliminära siffrorna från Statistiska centralbyrån (SCB) över röstberättigade visar att trenderna fortsätter. De äldre väljarna blir allt fler, framförallt i ålderspannet 70—79 år. Mer än var fjärde, 27,5 procent, väljare kommer att vara 65 eller äldre vid nästa val, skriver Tidningarnas telegrambyrå, TT.

Den gruppen har vuxit med 145.000, jämfört med 2014 års riksdagsval. Det beror på att den stora 40-talistgenerationen nu når de åldrarna,

Pensionärsorganisationen PRO passar på att i ett vykort påminna politikerna om pensionärernas vikt i valmanskåren. Ordförande Christina Tallberg lyfter fram de ojämnlika skatterna och de låga pensionerna, speciellt för ensamstående kvinnor, som viktiga frågor.

Så här står det i de handskrivna vykorten:

"Grattis till ditt viktiga uppdrag. Nu är det ett år kvar tills nästa riksdagsval! Du vet väl att 25 % av väljarna kommer att vara över 65 år! Lycka till hälsar PRO:s 400.000 medlemmar!"

FOTO: Malin Wennberg.

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.