A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Gemenskap & aktiviteter

PRO på miljömässa

Ingela Ekholm från PRO:s styrelse. Ingela Ekholm från PRO:s styrelse.

I början av veckan hölls mässan Ekotransport 2019 på Münchenbryggeriet i Stockholm. Mässan har arrangerats fem år i rad av Bonnierägda tidningen Aktuell Hållbarhet och 2030-sekretariatet.

2019-05-10 Den syftar till att få alla fordon fossilfria år 2030. Mängder med föreläsningar och workshops hölls om miljö och klimat. Dagen inleddes med att miljö- och klimatminister Isabella Lövin (MP) fick berätta sina visioner och vilka steg regeringen tar för att landets fordonsflotta ska bli fossiloberoende. 

PRO representerades på Ekotransport av styrelseledamoten Ingela Ekholm från Göteborg. Hon var inbjuden för att, som ett experiment, boka utrikes tågbiljetter och sen redovisa resultatet. Att boka internationella tågresor är både knöligt och tidsödande. Förutom Ingela Ekholm deltog Frida Berry Eklund från Föräldravrålet, Hedda Berkesand från Miljöpartiet, samt Dagens Nyheters kulturchef Björn Wiman i testet. De fick alla boka tågresor till olika platser i Europa. Ingela Ekholms uppdrag var att boka biljett till Cascais, en stad inte långt från Lissabon i Portugal.

Hur det gick? Inte så bra! Men det var väl just det som var meningen med uppdraget, att visa hur svårt det är att boka tågbiljetter till destinationer utanför Sverige.   

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.