A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Gemenskap & aktiviteter

Ny ordförande för folkhögskolans styrelse: "Vill satsa mer på friskvård"

Lena Hjelm Wallén, blir ny ordförande i PRO folkhögskolas styrelse. Lena Hjelm Wallén, blir ny ordförande i PRO folkhögskolas styrelse.

Styrelsen för PRO:s folkhögskola i Gysinge har fått en ny ordförande. Det är Lena Hjelm Wallén som tagit över ordförandeskapet sedan september.

2017-10-11 Lena Hjelm Wallén har bland annat varit både utbildnings- och utrikesminister i socialdemokratiska regeringar under 80- och 90-talet.

Tidigare ordförande Mauritz Eliasson från Uddevalla har innehaft ordförandeposten sedan ett par år tillbaka.

Vilken betydelse har Gysinge Folkhögskola för dig?

– PRO folkhögskolan i Gysinge anser jag vara mycket viktig för att svara mot behovet av livslångt lärande för äldre. Att tillsammans med andra få utveckla sina intressen och fördjupa kunskaper i en underbar miljö är verkligt berikande. Gysinges gamla bruksmiljö vid Dalälvens forsar ger mig personligen alltid positiva upplevelser.

Hur vill du utveckla Gysinge i framtiden?

– Som navet i PRO-s utbildning vill jag att folkhögskolan ska erbjuda kurser för föreningsaktiva PRO-are och därmed stimulera dem som ska svara för föreningskurser på hemmaplan. Friskvård tror jag är något som bör få en tydligare plats i utbudet, inte minst genom att nyttja naturen i Gysingetrakten. Locka fler besökare till Gysinge där turister kan finna så mycket spännande.

Vilka utmaningar ser du framför dig?

– Kurserna måste hela tiden utvecklas för att svara mot behoven inom PRO och hos vår målgrupp av äldre. Vid sidan om att vara folkhögskola vill jag gärna se att anläggningen nyttjas än mer för konferenser och andra evenemang samt att turismen utvecklas. Jag vet att skolans rektor och personal är besjälade av detta varför det är så positivt att axla ordföranderollen i skolans styrelse.

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.