A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Gemenskap & aktiviteter

NTF samarbetar med PRO för att utbilda pensionärer i trafiksäkerhet

NTF samarbetar med PRO för att utbilda pensionärer i trafiksäkerhet. NTF samarbetar med PRO för att utbilda pensionärer i trafiksäkerhet.

- Utbildningarna som genomförs runt om i landet under september blir en nystart på NTF:s samarbete med, och stöd till, PRO:s alla engagerade trafikansvariga, säger Ola Nilsson, sakkunnig hälsa, friskvård och konsumentpolitik.

2017-09-05 I samverkan med de största pensionärsorganisationerna utbildar NTF trafikombud så att de i sin tur kan sprida trafiksäkerhetsbudskap till sina medlemmar.

I nära samverkan med PRO, SPF Seniorerna samt SKPF Pensionärerna arbetar NTF för att öka kunskapen om trafik och trafiksäkerhet för äldre trafikanter.

- PRO har varit med i framtagandet av materialet som består av både informationsmaterial och många tips för arbetet med trafiksäkerhet – året runt, säger Ola Nilsson, sakkunnig hälsa, friskvård och konsumentpolitik.

NTF tar fram  handledarmaterial för studiecirklar, trycker materialet Äldre i trafiken, uppdaterar Äldre trafikkalender samt publicerar allt på sin hemsida. Tillsammans med pensionärsorganisationerna genomförs cirka 25 trafikombudsutbildningar på regional nivå. I slutet av året tas kontakt med samtliga utbildade för att utvärdera hur kunskap och material har spridits till de lokala pensionärsföreningarna och deras medlemmar.

- Det är också av stor vikt att samhället erbjuder former för att lätt kunna uppdatera sina kunskaper som bilförare – för att kunna fortsätta vara en säker trafikant så länge som möjligt, säger Ola Nilsson.

Här kan du ladda ner en folder med mer information.

Vill du veta mer? Läs mer hos NTF.

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.