A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Gemenskap & aktiviteter

Intensiv vecka: Både regering och opposition träffar PRO

Ebba Busch Thor, Kristdemokraternas partiledare möter PRO:s ordförande Christina Tallberg. Ebba Busch Thor, Kristdemokraternas partiledare möter PRO:s ordförande Christina Tallberg.

På kort tid har flera möten ägt rum mellan PRO, ministrar och oppositionens företrädare. "Politikerna bryr sig om vad vi tycker. Frågor som berör äldre kommer att ha en avgörande betydelse i valet", säger Christina Tallberg, PRO:s ordförande.

2017-04-06 Frågor om äldres ekonomi, hälsa och välbefinnande har varit uppe på den politiska agendan den senaste tiden. PRO har nyligen träffat civilminister Ardalan Shekarabi, folkhälsominister Gabriel Wikström, KD:s partiledare Ebba Busch Thor samt Emma Henriksson, ordförande i socialutskottet och Anders W Jonsson, Centerpartiets gruppledare i riksdagen.

Och så sent som i slutet av mars presenterade statsminister Stefan Löfven, finansminister Magdalena Andersson och biträdande finansminister Per Bolund regeringens förslag om sänkt skatt för pensionärer under en presskonferens i PRO:s lokaler i Järfälla.

PRO möter civilminister Ardalan Shekarabi

25 procent av väljarkåren är pensionärer och det är tydligt att frågor som rör äldre är allt mer prioriterat av beslutsfattarna.

På PRO:s möte med Gabriel Wikström diskuterades vikten av god tandhälsa.

– Tänderna är en del av hela kroppen. En god tandhälsa innebär att man kan undvika svåra sjukdomar, säger Christina Tallberg, ordförande PRO.

Civilminister Ardalan Shekarabi bjöd in PRO för att diskutera den viktiga frågan om att vinstintressen aldrig får aldrig styra vård och omsorg. Något som PRO även uttryckt i yttrandet över Välfärdsutredningens delbetänkande Ordning och reda i välfärden (SOU 2016:78).

– Vi utgår i vårt svar ifrån de äldres perspektiv. Varenda krona behövs i äldreomsorgen. Äldreomsorgen är i dag underfinansierad. Eventuella vinster måste återinvesteras i verksamheten och komma de äldre till del, säger Christina Tallberg.

– Det kan inte ha undgått någon att äldreomsorgen också har problem. Att vänta med en reglering av äldreomsorgen gör att mer resurser hinner försvinna ur välfärden. Det har vi inte råd med, säger Christina Tallberg.

KD:s partiledare Ebba Busch Thor diskuterade KD:s förslag om att ta bort den orättvisa skatten på pension.

Även med Emma Henriksson, ordförande i socialutskottet och Anders W Jonsson, Centerpartiets gruppledare i riksdagen samt representanter från Moderaterna och Liberalerna diskuterades aktuella frågor för socialförsäkringsutskottet tillsammans med inbjudna pensionärsorganisationer.

– Det är en viktig chans för oss att nå fram direkt till beslutsfattarna, säger Christina Tallberg. 

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida. Läs alla vilkor