A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Gemenskap & aktiviteter

GysingeAkademin 2016: Integration och mångfald

I dag startade PRO:s årliga GysingeAkademi med tema: Integration och mångfald. Hédi Fried, Ingvar Carlsson och Bengt Westerberg var några av talarna när PRO arrangerar GysingeAkademin 2016.

2016-10-11 På PRO:s kongress 2015 beslutades att jobba mer aktivt med integrationsfrågan. Vad kan en folkrörelse som PRO göra för att bidra till att äldre som har invandrat och invandrar får ett bra liv i Sverige? Hur kan vi bli fler med rötter och erfarenheter från andra länder? Hur kan PRO på bästa sätt vara med i det arbete som behövs för att de som flytt får en bra start i Sverige?

Gysingeakademin pågår under två dagar på PRO:s egen folkhögskola i Gysinge, Sandvikens kommun. Intressanta och spännande föredrag utlovas men också handfasta tips, goda exempel och tid för diskussion.

 

Integrationsseminarium: Fullsatt! 

"PRO - gemenskap och förändring"


Medverkande: 

 

DANIEL SJÖLIN, moderator
Daniel Sjölin är författare och var under sju år programledare för Babel SVT. Han har varit litteraturkritiker för bl. a. SvD. Sjölin nominerades till Augustpriset 2007. 2012 var han sommarvärd i Sveriges Radio. 

Foto: Frankie Fouganthin 

INGVAR CARLSSON, f.d. statsminister
Ingvar Carlsson var S-ordförande 1986-1996 och Sveriges statsminister 1986-1991 samt 1994-1996. Han satt även som ordförande i utredningen efter Göteborgskravallerna samt har varit chef för FN:s oberoende Rwanda-kommission. 

Foto: Frankie Fouganthin 


HÉDI FRIED, författare och psykolog
Hédi Fried är en svensk författare och psykolog. Hon överlevde Auschwitz och Bergen-Belsen och kom till Sverige med de Vita bussarna. Hon är en mycket uppskattad föreläsare, som fått utmärkelser som Årets Europé och Raoul Wallenberg-priset. 

Foto: Frankie Fouganthin 

 BENGT WESTERBERG, f.d. partiledare
Bengt Westerberg var partiledare för dåvarande Folkpartiet (nu Liberalerna) 1983-1995 samt socialminister i den borgerliga regeringen 1991-1994. Han utnämndes i maj 2011 till särskild utredare om främlingsfientlighet.  

 CHARLES WESTIN, forskare

Charles Westin var verksam vid Stockholms Universitet till 2008, föreståndare för Centrum för forskning och internationell migration och etniska relationer, CEIFO. Han har forskat kring migration, rasism, mångfald och etniska relationer, både i Sverige och internationellt. Han har kartlagt högerextrema rörelser i Sverige, Danmark, Tyskland och USA. Han är ordförande för Expo sedan 2007.

 ANDERS W JONSSON, riksdagsman (C)

Anders W Jonsson är en svensk politiker och riksdagsledamot för Gävleborgs läns valkrets sedan valet 2010. Han var en av tre huvudkandidater till att ta över partiledarposten i Centerpartiet vid partistämman i Åre i september 2011. Valberedningen valde honom till förste vice partiordförande.

 MONICA JACOBSSON, kommunalråd (S)

Monica Jacobsson är kommunalråd i Sandvikens kommun. Hon beskriver sig själv som en pensionerad folkbildare, vigselförättare och ordförande i Gunvor Göranssons kulturstiftelse. Hon har engagerat sig i migrationsfrågan i Sandviken.

 

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.