A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Gemenskap & aktiviteter

Dagens PRO-tips #1 Håll kontakten med varandra!

Håll kontakten! Håll kontakten!

Med start i dag kommer vi att presentera ”Dagens Tips” på Webben och Facebook med olika teman olika dagar. I dag i första omgången, handlar det om att starta ringkedjor och hur man kommer igång med Skype.

2020-03-19 Här nedan ser du dagens tips:Känner du att det finns någon som borde få ett samtal, även om ni inte hörts av på ett tag, ta upp tråden! Nu när vi som är 70 år och äldre ska undvika att mötas fysiskt – slå en signal och fråga om hur man har det och hur man mår. Om du har möjlighet så hör efter om det är något du kan hjälpa till med för att underlätta för dina vänner i vardagen. Kom överens om att höras igen och i så fall när!

Kan man verkligen prata med vänner och bekanta på andra sidan jordklotet utan kostnad? Nästan! Man måste ha tillgång till internet, men med hjälp av Skype och andra videosamtalstjänster är samtalen är gratis. Detta gäller oavsett om du Skypar med kompisarna i bowlinggänget, trädgårdsföreningen eller med barnbarnen i Australien. Du måste också ha en kamera, högtalare och mikrofon. De flesta smarta telefoner, plattor och nyare PC har detta. Finns ingen kamera till din datorenhet kan du enkelt köpa en sådan för några hundralappar och ansluta till din dator. Här kan du klicka om du vill testa att komma igång med Skype, till nytta och nöje!

Här finns även en guide för att skapa ett möte.

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.