A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Gemenskap & aktiviteter

Riksmästerskapet i golf 2017 - bra stämning trots dåligt väder

Tre av fyra PRO-mästare: Raiene Johansson, Laila Ahnlén och Gun Borgman.
Tre av fyra PRO-mästare: Raiene Johansson, Laila Ahnlén och Gun Borgman.

PRO:s riksmästerskap i golf genomfördes 6-7 september på Säters golfbana – där golfflaggorna stoltserar med bygdens omdiskuterade slogan: Jag är tokig i Säter!

Första dagens individuella golftävling krönte fyra PRO-mästare i två dam- respektive herrklasser. Sammanlagt blev det 152 starter utspridda över hela dagen – och det blev en heldag. De första startande var uppe med tuppen och de sista spelarna var i mål vid sju på kvällen. Efter spelet hann de flesta deltagarna svida om till kvällens prisutdelning och middag på golfrestaurangen – andra valde att åka hemåt, dinera på egen hand eller grilla utanför husbilen.

Andra dagens lagtävling föregicks av en regnig morgon men trots det kom de 17 anmälda lagen från drygt hälften av PRO-distrikten till start. Vädret blev bättre framåt dagen. Det segrande laget som tilldelades vandringspriset kom från Skaraborg och bestod av: Kerstin Hylén, Alf Johansson, Göran Kihlström och Rosmarie Littorin.

PRO Säters ordförande Lennart Ebbegren var eldsjälen bakom riksmästerskapets genomförande och han höll även i högtidligheterna. Deltagarna prisades med medaljer, presentkort och hederspriser från golfshopen. 

PRO-mästare 2017:

Damer:        Gun Borgman, Örebro

Damer 75:   Laila Ahnlén, Säter

Herrar:         Sven-Olof Pettersson, Järfälla

Herrar 75:   Raiene Johansson, Deje

Lagtävlingen: Skaraborg, lag 2

 

Ellen Mårtensson från Gävle spelade bra och hamnade på silverplats i klassen D75. Ellen ingick även i Gävleborgs lag som hamnade på en åttondeplats. FOTO: Ola Nilsson.

Eilif Persson från Uppsala spelade med ett färgglattgäng – han anammade en klassisk golfstil och bar sina klubbor på ryggen. FOTO: Ola Nilsson.

Alf Johnson, som syntes lång väg i röda byxor, spanar på green. FOTO: Ola Nilsson.

Deltagarna prisades med medaljer, presentkort och användbara hederspriser från golfshopen. FOTO: Ola Nilsson.

Vinnarna i lagtävlingen kom från Skaraborg. Här stoltserar de med vandringspriset. FOTO: Jan-Olov Morelius.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.