A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Surströmming med förtjänsttecken

Har erhållit förtjänsttecken för många års arbete i PRO

2019-08-25 Lördagen den 24/8 hade Pro Vilhelmina surströmmingsfest på Folkets Hus i Vilhelmina. Etthundratio personer hade anammat inbjudan för att deltaga i denna superba matdelikatess. Ordförande Berndt Karlsson hälsade alla välkomna och då särskilt vår distriktsordförande Sam Wenngren med fru och sen var det bara att hugga in på delikatessen ”surströmming”.  När alla hade ätit så de var nöjda så var det dags för lite trevliga saker.  Berndt kallade upp Gun Samuelsson, Iris Olofsson, Lotta Jonsson och P-O Olofsson och överraskade dem med att dela ut förtjänsttecken som utfördes av Sam Wenngren. Samtliga har haft styrelsearbete i mer än 5år.  Gun 2007-2017, Iris och P-O 2008-2016 och Lotta 2012- och framåt. Efter utdelningen tog Sam över mikrofonen och berättade om distriktets verksamhet och även PRO riks verksamhet där han berättade om Gysinge Folkhögskola och dess problem med verksamheten som nu börjar fungera bra.
Sen var det dags för kaffe och kaka samt lotteridragning. Underhållningen bestod av dragspelsmusik av Bo-Tage Nilsson som var mycket uppskattat.
Berndt tackade alla för visat intresse och lotteriköp och avslutade mötet.
En smolk i glädjebägaren var att i fortsättningen får vi inte ha surströmmingsfest på ”Folkets Hus” vilket PRO har svårt att förstå efter att vi har varit där i 6-7 år, en gång om året, och det har inte varit några problem. Detta gör att det blir svårt att hitta en annan lokal eftersom vi är så många så måste vi kanske leta oss ut i någon by vilket gör att vi måste ha en buss vilket ger ökade kostnader för pensionärer som dessutom är en medlemsorganisation i ”Folkets Hus”. Vi tycker att detta beslut bör omprövas och vi jobbar vidare på detta.

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.