A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

MICKES COMBO SVÄNGDE TILL DET HOS UMEÅ PRO CITY

Ensam eller i samlad tropp styrdes stegen till 7:an där månadsträffen för Umeå PRO City gick av stapeln en vacker onsdagseftermiddag i oktober månad. I caféet serverades korv med bröd samt kaffe och en smörgås. Trivseln var god redan från start och gamla som nya medlemmar kände sig välkomna. Alla pratade med alla och den gemytliga stämningen lät inte vänta på sig. Snart fylldes samlingssalen "Tranan" och sorlet fortsatte under förtäringen som slank ner utan bekymmer.

2019-10-24 Ordförande Anita Berg hälsade alla välkomna och inledde med att berätta om en forskningsrapport hon läst. Där stod att läsa att "män har större benägenhet att tända ljus, kela och känna närhet." Huruvida detta överensstämmer med verkligheten låter vi stå därhän liksom att den som hävdat detta icke är känd.

Vidare omtalade hon att det idag (läs 23/10) är den Internationella Moldagen. Att förklara vad Mol är är inte lätt så det överlåts åt läsarna att googla för att få veta vad det är förutom att det är något kemiskt.

Anita Berg hälsade särskilt välkomna till de som kom för första gången och en gratulationssång stämdes upp för ett födelsedagsbarn. Teatergruppen fick också ett tack för föreställningen "Gott och blandat" som gavs den 18/10.

Dagens underhållning var ett musikcafé med Mickes Combo som huvudaktörer. Trion består av Micke Enström, Roffa Lind och Arne Eriksson, var och en för sig suveräna på de instrument de takterar. På sitt speciella, jovialiska sätt förhöjde de stämningen ännu mer än vad som redan givits vid handen. Deras vänskapliga smågnabb dem emellan fick alla i publiken att dra på munnen och ibland skratta högt. Några roliga historier ur Micke Enströms vitsrepertoar varvat med Roffa Linds slagfärdiga kommentarer satt på sin plats som en schmäck. Inte mindre trivsamt blev det när publiken fick vara med i två allsånger, "Drömmen om Elin" och "Jag hade en gång en båt".

Det muskaliska svänggänget tog oss med till gatans soliga sida där Roffa Lind besjöng den gamle vännen. Att uppleva en afton på Solvik är underbart och kanske var det där Arne Eriksson syntes gå i sina sandaler (som han i sitt bassolo förevisade). Hösten är här och nu faller höstlöven i takt med Erik Franks "Novelty Accordion" som Micke Enström så skickligt lät dragspelstonerna frambringa. ByssKalles slängpolska fick fötterna att stampa i takt för att så småningom hamna på Copacabana. Franska tongångar tonade fram och tog publiken med till Georgia. Samba hanns också med. Som slutnummer klingade hyllning till en underbar värld. Men tro inte att det var slut med detta för som extranummer fick Roffa Lind briljera med "Gösta Gigolo". En varm och hjärtlig applåd som tack från publiken till den härliga trion visade på stor uppskattning.

Efter denna musikaliska spis tog Anders Nordin vid för på varje möte i Umeå PRO City råder en stunds pausgympa, vilket var på sin plats för därefter serverades påtår med en god äppelkaka.

Inni Erdin informerade om att silversmidet har kommit igång, att det finns platser kvar i vinprovningen, att det blir en hantverksmässa i Falken den 23/11 och om pajtävlingen den 24/11. Den 19/11 blir det en föreläsning av Birgitta Bernardsson. Som synes försiggår mycket inom denna förening och detta möte föregicks av ett våffelcafe den 21/11 där många kunde förse sig och njuta av goda våfflor.

Anita Berg efterlyste bridgespelare samt påminde om höstmötet som är den 20/11.

Under punkten A PRO PÅ, som är ett stående inslag på medlemsmötena informerade Anita Berg om att PRO påverkar nuvarande pensionssystem, varefter hon läste en dikt om hur pensionärer har det (okänd förf.).

Charlotte Sjödin läste en höstdikt och Bo-Melker Sjögren förrättade lottdragning.

Allt roligt har ett slut, så även ett PRO-möte. Stärkta av såväl musikalisk som kulinarisk spis gick var och en sin egen väg men ser redan fram emot nästa möte.

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.