A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Lösnummerkabaré på slak lina utan skyddsnät

Styrelsen showar

PRO Umeå City har haft sin sista medlemsträff för våren och det med klang- och jubelspel. I solens givmilda sken kunde man se hattprydda seniorer styra sina steg mot 7:an där man togs emot med samma varma hälsningar som alltid. Inne i Tranan var borden vackert dukade och alla fann en plats att slå sig ned vid.

2019-05-22 Ordförande Anita Berg inledde mötet med sitt alltid lika välkomnande "Välkommen alla!" En trevlig syn att skåda var alla hattprydda och på något vis kändes det som när vi var små och när det var skolexamen. Då var det alltid aktuellt med någon form av uppträdande och så skulle det visa sig vara gångbart även denna dag.

Fram dukades vårsallad, bröd och dryck.

Efter att alla inmundigat den goda salladen äntrade Anita Berg och Barbro Jonsson scenen och drog igång en sånglek á la Doobidoo, alltså gissningar och svar efter texter på remsor. Det bord som vann fick som vinst 2 chokladaskar, som fick gå runt vid alla bord. 

Feststämningen fortsatte och nästa man på scen var Christer Hansson, som med tanke på att sommaren kan bli varm uppmanade till att svalka, mycket vätska, siestor och äta salthaltig föda bidrar till att oönskade värmeeffekter uppstår.

Ingegerd Erdin informerade om avslutade kurser och om vad som kommer till hösten. Silversmide (prov på detta visade Barbro Jonsson upp med vackra örhängen hon gjort)och vinprovning (pågår) kommer att till hösten byggas på med bl.a linedance. Teatergruppen "Scendraget" kommer att ha sin föreställning "Gott och Blandat" den 18/10 på 7:an.  Den 23/11 äger en utställning rum i källaren på 7.an. Mer information kommer via annonsering.

Efter denna andliga spis var det dags för kaffe och att välja bland alla kakor som stod till buds. Den duktiga kökspersonalen,Kurt och Charlotte Sjödin samt Gunilla Eriksson såg till att allt flöt på utan incidenter.

Under kaffepausen gjorde sig styrelsen i ordning för att framföra sin show: LÖSNUMMERKABARÉ PÅ SLAK LINA UTAN SKYDDSNÄT.

Mari-Anne B.Jonsson agerade konferencier och en efter en kom artisterna fram och gav prov på vad man kan visa upp när man enligt Anita Bergs ord om att "anfall ska stävjas" och att man ska bjuda på sig. Anfallen lät vänta på sig och uppdagades inte någon enda gång under showen. Med sång och rappande tal framförde ensemblen sina nummer på ett mycket glädjande sätt, vilket de många och långa applåderna visade.

Marit Bengtsson och Allan Johansson blev vinnarna av stiligaste hattarna och fick motta var sin gåva.

Lotteriförsäljning är ett måste på träffarna och det sköttes även denna gång av Bo-Melker Sjögren. Många glada vinnare kunde förse sig av vinstbordet.

Tiden rann iväg och uppbrottets timma närmade sig. Anita Berg önskade alla en glad sommar, påminde om aktiviteter som försiggår under sommaren.

Mari-Anne B.Jonsson sjöng en tackvisa för maten på sitt hemlands vilda tungomål, Vilhelminabonnskan.

Därefter sågs belåtna mötesdeltagare vandra ut i solen med ett leende på läpparna.

 

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.