A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Höstfest med mat och dans

Så kom den efterlängtade sista fredagen i september, då den traditionsenliga höstfesten på Ersboda Folkets hus hölls för seniorer. Fyra PRO föreningarna Umeå City – Umeå Östra – Backen – Ersboda samarbetade för att gemensamt skapa feststämning för alla närvarande

2019-09-27 När alla 180 dansglada seniorer satt sig till bords och fått sin välkomstdrink, hälsade Bo-Melker Sjögren alla hjärtlig välkomna till en trevlig festkväll.

I väntan på maten, berättade två gentlemän några skrattglada historier. Ulla Olofsson berättade om miljötänk, om kassörskan i en matvaruaffär som inte tyckte att vi seniorer hade de tänket, när vi inte bar med oss en tygkasse. Vad hon tydligen inte visste var att vi saknat tekniska maskiner och hjälpmedel i hemmet under många år. Och att promenera, cykla och åka buss var våra främsta färdmedel.

Ersbodas matansvarige Maria berättade om kvällens mat och att de fans två stationer vid varje uppdukat bord, för att undgå långa köer.

Efter en god middag som bestod av lättdryck, bröd, kött, 2 sorters sallader samt potatismos spelade ”Ola och jag” upp till kvällens dans. Dansgolvet fylldes snabbt med dansglada par. som dansades både foxtrot och bugg.

I pausen serverades kaffe och kaka så skedde också den sedvanliga lotteridragningen.

Kvällen gick fort och i höstmörkrets lite kylslagna väder, gick alla till sitt, nöjda och glada efter en trevlig festkväll.

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.