A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

"Gott och blandat" på estraden

Elisabeth Persson, Lilian Schlott, Inga-Lis Ulvenfalk, Barbro Jonsson, Karl-Erik Holmgren, Mari-Anne B.Jonsson

Så var det då dags för det som pågått under två år. Det var då som Scendraget, teatergruppen inom Umeå PRO City, att tillsammans (med ABF som studieförbund) kom samman för att skapa det som efter mycket stötande och blötande utmynnade i den teaterföreställning som uppvisades fredagen den 18/10 på 7:an. Dagen innan skedde genrepet med många åhörare. När klockan närmade sig slaget 13.00 var "Tranan" (7:ans samlingssal) fylld till brädden med ett hundratal förväntansfulla åhörare.

2019-10-21 Lena Selmersdotter, gruppens konferencierska, hälsade välkommen och berättade om vad som komma skulle. Hon ställde ut skålar med  "Gott och blandat", godiset som väl passade bra till denna föreställning. Skålarna skickades runt och den som kände för det kunde förse sig med en och annan gobit.

Spelet tog sin början och publiken fick ta del av en väderleksrapport på västerbottniska, problem att komma fram på telefon och istället mötas av en telefonröst som uppmande till själsfrid och att lyssna till sin inre röst. Förvecklingar vad gäller nätdejting och vad olika det kan betyda att använda ordet napp fanns med. Det nya fenomenet swish fanns också med och att facebook borde kallas ansiktsboken. En stackars rånare blev överrumplad och nerslagen av arga seniorer och på en bänk sågs två damer sitta och mycket avhandlades under deras samtal --- allt från svårigheten att köpa ny kappa till att det kan uppstå problem med "karn man ha". En stafettläkare syntes springa lite då och då. Vem är egentligen sjukast och vad kan stå på ett läkarintyg? På det blev svaret något oväntat. 

Innan tacksången sjöngs fick publiken möta en nöjd 84-åring.

I pausen vankades kaffe /thé med hembakat bröd som gruppens medlemmar samt Birgitta Strandman ombesörjt. Serveringen sköttes med bravur av Anita Berg och Inni Erdin.

Många sånger med texter skrivna av gruppen fanns med lite då och då liksom dikter med innehåll som anspelade på det som hände.

För musiscerandet svarade Kurt Wennebro som med sin gitarr bidrog till att förgylla dagen. Gruppen hade  också stort stöd i Fredrik från ABF, som med all heder skötte ljudet.

Många härliga skratt och långa applåder kunde höras. Lovorden för gruppens agerande hördes från många håll och ur salen gick man med ett leende på läpparna.

En fin eftermiddag var tillända och i den något höstkulna dagen gick var och en åt sitt håll.

 

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.