A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Artikelarkiv Teg

 • Fullsatt kyrka vid konsert med Klas Norberg

  2019-10-09 Det var en fullsatt kyrka redan halvtimme innan start när PRO Teg inbjöd till en konsert med Klas Norberg, Kramfors. De som hade lyckats få en plats fick en härlig kväll med denne underhållare med en bakgrund som sångare i rockband men även skolad som operasångare.

  Läs mer
 • Berättarcafé

  2019-10-02 När PRO Tegs ordförande Göran Robertsson hälsade välkommen till ett berättarkafé kunde han blicka ut över hela 140 personer som hade bänkat sig för att höra den folkkäre skådespelaren Greger Ottosson spela munspel och berätta historier. Sällan har väl applåderna varit så livliga såväl efter de olika bitarna som när han slutade.

  Läs mer
 • Sång och musik i Stöcke Visionshus

  2019-09-25 PRO Tegs kontaktombud har nyligen inbjudit medlemmar som bor i byarna utanför Tegs Centrum till ett musikcafé i Stöcke. Gunilla Eriksson hälsade medlemmarna som anmält sig välkomna och speciellt Olle Sjöström som skulle underhålla med musik och sång

  Läs mer
 • Klimatet i fokus vid höstupptakten

  2019-09-18 Nu har höstterminen startat för PRO Teg, och vid medlemsmötet i september togs klimatfrågan upp på flera sätt. Docent Maria Nilsson, Epidemiologi och global hälsa vid Umeå universitet, var inbjuden att tala om vad vi kan göra åt klimatet. Hon var mycket tydlig med att vi måste minska vårt klimatavtryck från att vi idag i genomsnitt släpper ut 8 ton CO2 per person och år. Lägger vi till detta den offentliga konsumtionen (skolor, äldrevård, sjukvård, mm) så blir siffran hela 11 ton. Målet är att vi ska ner till 1-2 ton/person och år. För att vi ska nå dit måste alla hjälpa till.

  Läs mer
 • Kontakter knöts på Seniormässa

  2019-09-11 PRO Teg var representerad på Seniormässan 2019. Själva mässan hölls på NOLIA fältet och där var utrymme för besökare och utställare. PRO Seniormässan öppnades av PRO Västerbottens läns ordförande Sam Wenngren. Som celeber inbjuden gäst var Christina Tallberg, ordförande för PRO riks. Under dagen följde ett antal föreläsare, modevisning mm.

  Läs mer
 • PRO Tegs pubafton lockade till sång och dans

  2019-08-29 Tegs byastugas yttre lokaler har återigen fått agera Publokal när PRO Teg inbjöd sina medlemmar till en trevlig sensommarkväll. I baren fanns goda drycker och varmrätt, kaffe och kaka serverades. Noomi och Stefan underhöll med musik under kvällen.

  Läs mer
 • Surströmmingsfest med dans

  2019-08-22 Återigen var det dags för PRO Teg att inbjuda till årets Surströmmingsfest. Många PROare strömmade till Musköten på Umedalen för att avnjuta denna delikata anrättning. Några anlände i den för kvällen hyrda bussen. PRO Tegs festansvarige Berit Lidman hälsade alla välkomna till det kvällens fest. Kvällens artister var Noomi Fossmo och Stefan Granberg.

  Läs mer
 • Sommarresa med musikkväll som mål

  2019-08-16 PRO Teg har återigen erbjudit en sommarresa för sina medlemmar. I år var målet Café Storudden och artister som SlaBANG och Kalle Moreus med Bandet Hej Kalle. Evenemanget hade samlat över 1 100 åhörare, men då det var en utescen var allt möjligt.

  Läs mer
 • Picknick i det gröna och tipspromenad med kluriga bildfrågor

  2019-06-10 En solig juni afton träffades PRO Tegs medlemmar för att under trevlig samvaro avnjuta en underbar afton med picknick i trevligt sällskap. Förutom detta fick de testa sin förmåga genom att svara på kluriga bildfrågeställningar.

  Läs mer
 • Arbete hemma, en utställning om det ideala hemmet.

  2019-05-28 PRO Teg har nyligen erbjudit sina medlemmar att ta del av Kvinnohistoriska muséets utställning Arbete Hemma. Guiden Kristina Ahlenius informerade om hur konstnären Petra Hultman tänkt rörande sin utställning som handlar om husmodersidealets framväxt under 1950-talet. Efter guidningen och egen tid samlades gruppen och fikade samt diskuterade de intryck utställningen gett och hur det ser ut idag med hushållsnära tjänster.

  Läs mer
Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.