A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Referat från medlemscaféet 17 april

Gunnar Andersson och Lena Carlsson Gunnar Andersson och Lena Carlsson

PRO Ersboda inbjöd nyligen till medlemscafé och fotograferande medlemmen Gunnar Andersson från Ersmark var inbjuden. Han tog med åhörarna på en timslång föreläsning om fåglar han fotograferat runt om Umeåområdet.

2019-04-18 Att man måste vara ute tidigt på morgonen om man vill lyssna på när orrar och tjädrar spelar det hade nog många av cafédeltagarna vetskap om men att orrars och tjädrars reproduktion är helt beroende på tillgången av insekter vid äggkläckningen var nog en nyhet för många. Lite kuriosa över hur gamla en del fåglar blivit: en Gravand man fångat in hade en 26 år gammal märkning och en tam korp blev 40 år gammal – i naturen blir de mot 15 år gamla.
Tyvärr är det en del arter som minskar i antal t ex Rödvingetrast men glädjande nog finns det också arter som ökar i antal t ex Nötväckan.  En vacker bild på den ovanliga Gulärlan var också med, den hade han fotograferat i Ersmark, och en Turkduva hade han fångat på bild i Röbäck. Han avslutade sitt bildspel med uppmaningen att ska man få fåglar att föröka sig måste man först se till att de trivs. Ordförande Lena Carlsson tackade Gunnar och försäkrade sig om att han är beredd att återkomma med flera fågelbilder.

Därefter informerade hon om att föreningens två balansgympaledare efter många år har bestämt sig för att sluta och att ersättare för dem efterlyses. Balansgympan är mycket populär så det vore en stor förlust om den måste läggas ner. Hon uppmanade också medlemmarna att meddela styrelsen om de har önskemål om studiebesök.

Britt-Marie Mattsson

Britt-Marie Mattsson informerade om den planerade resan till Norrlands Tulpanfestival den 29 maj. Hon ledde därefter deltagarna i allsång, med liv och lust sjöngs Idas sommarvisa och Ja det är våren!

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.