A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

All verksamhet ställs in mars--april

PRO följer rapportering och rekommendationer från myndigheterna när det gäller Coronaviruset.

Då Coronaviruset nu har kommit till vår landsända och att det enligt en stor kinesisk studie är äldre personer och personer med underliggande sjukdomar som är överrepresesenterade bland de som blir allvarligt sjuka, har PRO Västerbotten beslutat att PRO inte ska utsätta sina medlemmar för smitta på träffar och möten.

Av den anledningen  ställer därför PRO Ersboda in all sin verksamhet, dvs medlemscafeer, studiecirklar och gruppverksamheter, från och med måndag 16 mars till och med 30 april.

Tips från myndigheterna:

 • Undvik att röra vid ansiktet eller ögonen. Smitta sprids genom slemhinnor i ögon, näsa och mun.
 • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten. 
 • Undvik kontakt med sjuka människor.
 • Är du själv sjuk - stanna hemma. Hosta och nys i armvecket eller i en pappersnäsduk. 

För frågor om vår verksamhet kontakta ordförande Lena Carlsson, tel 070-694 57 65 eller studieorganisatör Gretha Gustafsson, tel 070-398 02 58.

Hälsningar
Lena Carlsson
Ordförande

 

 

Välkommen till PRO Ersboda!

Föreningen startade 1990 och har ca 550 medlemmar, de flesta från Ersboda, Ersmark, Mariedal och Mariehem. Totalt i landet har PRO ca 330 000 medlemmar. Med så många medlemmar blir PRO en viktig aktör i arbetet med att driva angelägna frågor som berör oss pensionärer, såväl nationellt som lokalt i Umeå. Föreningen arbetar bl a för att ett Trygghetsboende ska byggas på Ersboda. 

Vi vill att vår verksamhet ska präglas av gemenskap, lärande, utveckling, trivsel och glädje och där du som medlem trivs och vill delta. Vi tar därför med intresse emot dina tankar och synpunkter i syfte att ytterligare utveckla och förbättra föreningens verksamhet.

Lena Carlsson
Ordförande

Aktuellt från Ersboda

 • Årsmöte 19 februari

  2020-02-28 Ordförande Lena Carlsson hälsade PRO Ersbodas medlemmar varmt välkomna till årsmötet. Vice ordföranden Gretha Gustafsson höll parentation för under året bortgångna medlemmar, under stilla musik och ljuständning läste hon dikten ”Till en avlägsen strand vill jag gå” av Atle Burman.

  Läs mer
 • Medlemscafé 22 januari

  2020-01-24 PRO Ersbodas ordförande Lena Carlsson hälsade mötesdeltagarna välkommen och presenterade verksamhetsledare UllaBritt Kullh som informerade om Frivilligcentralens verksamhet. Föreningen bildades 1999 och är en politiskt och religiöst obunden ideell förening som drivs i samverkan med Röda Korset, PRO, RPG, SKPF, SPF med stöd från Umeå kommun.

  Läs mer
 • Julfest 9 december

  2019-12-11 PRO Ersbodas sista medlemscafé tillika julfest för 2019 var en mycket välbesökt tillställning. Förväntansfulla pensionärer intog sina platser och vice ordföranden Gretha Gustafsson hälsade välkommen. Detta år kunde inte förskolans lucia uppträda pga att det var planeringsdag på förskolan så underhållningen för dagen fick Markus Löfgren och Janne Fältén stå för helt själva vilket de skötte med den äran.

  Läs mer
 • Konst- och hantverksmässa 23 november

  2019-11-26 PRO Samorganisations kulturgrupp anordnade den 23:e november en konst- och hantverksmässa på Mariehemsvägen 7 M. Väldoftande glögg och pepparkakor hälsade besökarna välkomna när utställare från 9 PRO-föreningar i och omkring Umeå visade upp och sålde sina alster.

  Läs mer
 • Medlemscafé 13 november

  2019-11-15 För ganska precis ett år sedan var diakon Ingemar Grahn inbjuden till PRO Ersbodas medlemscafé, den gången bjöd han på en musikalisk kavalkad över The Beatles. För en fullsatt salong i Ersboda Folkets Hus berättade han denna gång om Elvis Presleys liv, från födseln 1935 i Tupelo, Mississippi, till hans död 1977 i sitt hem Graceland i Memphis, Tennessee.

  Läs mer
Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern

Nyheter från PRO Riks

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.