A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

 

Välkommen till PRO Ersboda!

Föreningen startade 1990 och har ca 550 medlemmar, de flesta från Ersboda, Ersmark, Mariedal och Mariehem. Totalt i landet har PRO ca 330 000 medlemmar. Med så många medlemmar blir PRO en viktig aktör i arbetet med att driva angelägna frågor som berör oss pensionärer, såväl nationellt som lokalt i Umeå. Föreningen arbetar bl a för att ett Trygghetsboende ska byggas på Ersboda. 

Vi vill att vår verksamhet ska präglas av gemenskap, lärande, utveckling, trivsel och glädje och där du som medlem trivs och vill delta. Vi tar därför med intresse emot dina tankar och synpunkter i syfte att ytterligare utveckla och förbättra föreningens verksamhet.

Lena Carlsson
Ordförande

Aktuellt från Ersboda

 • Julfest 9 december

  2019-12-11 PRO Ersbodas sista medlemscafé tillika julfest för 2019 var en mycket välbesökt tillställning. Förväntansfulla pensionärer intog sina platser och vice ordföranden Gretha Gustafsson hälsade välkommen. Detta år kunde inte förskolans lucia uppträda pga att det var planeringsdag på förskolan så underhållningen för dagen fick Markus Löfgren och Janne Fältén stå för helt själva vilket de skötte med den äran.

  Läs mer
 • Konst- och hantverksmässa 23 november

  2019-11-26 PRO Samorganisations kulturgrupp anordnade den 23:e november en konst- och hantverksmässa på Mariehemsvägen 7 M. Väldoftande glögg och pepparkakor hälsade besökarna välkomna när utställare från 9 PRO-föreningar i och omkring Umeå visade upp och sålde sina alster.

  Läs mer
 • Medlemscafé 13 november

  2019-11-15 För ganska precis ett år sedan var diakon Ingemar Grahn inbjuden till PRO Ersbodas medlemscafé, den gången bjöd han på en musikalisk kavalkad över The Beatles. För en fullsatt salong i Ersboda Folkets Hus berättade han denna gång om Elvis Presleys liv, från födseln 1935 i Tupelo, Mississippi, till hans död 1977 i sitt hem Graceland i Memphis, Tennessee.

  Läs mer
 • Höstmötet/medlemscaféet 9 oktober

  2019-10-16 PRO Ersboda kallade medlemmarna till höstmöte för att besluta om budget och verksamhetsplan för 2020 samt valberedning för 2019. Mötet inleddes av den folkkäre underhållaren Greger Ottosson. Han hade tyvärr lite ont i halsen och måhända var det därför han kom ihåg sin farfars medicin mot halsont; några droppar ur ”flaskan i skåpet” på en sockerbit, dropparna påminde om universalmedicinen Lazarol som tydligen hjälpte mot i stort sett allt ont.

  Läs mer
 • Seniormässan 11 september

  2019-09-16 Marie Oja besökte Seniormässan den 11 september tillsammans med sin man. De är intresserade av att resa så de var imponerade av att så många reseföretag deltog. Hon tyckte att utbudet i övrigt också var givande så helhetsintrycket kunde sammanfattas i tre ord: intressant, varmt och ganska trångt.

  Läs mer
Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern

Nyheter från PRO Riks

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.