A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Om distriktet

Seniormässan 11/9 2019

PRO ordförande Christina Tallberg hälsar alla välkomna till  seniormässan PRO ordförande Christina Tallberg hälsar alla välkomna till seniormässan

SENIORMÄSSAN 2019 11 SEPTEMBER NOLIA UMEÅ För verksamma inom HÄLSA – HEM och BOSTAD – MAT och NÖJEN –VÅRD och OMSORG – KOMMUN och LANDSTING – HOBBY och HANT-VERK – TURISM och RESOR – SPORT och FRITID – TEKNIK och MOTOR – MODEVISNING BIGARO, ORGANISATIONER – FÖRENINGAR och många fler...

Klicka här för Affischen:

 

Klicka här preliminära programmet:

 

 

Seniormässa i Umeå - vilken succé!

 

Seniormässan i Umeå 11 september arrangeras i år för sjunde gången. En tillställning som vuxit genom åren och lockar seniorer från hela Norrland. I år blir det inget undantag utan fullt ös för alla sugna som kom till Nolia och PRO Västerbottens populära mässa.

I fjol kom det en bit över ca 4000 glada mässbesökare som fick ta del av en mängd olika utbud av allt från underhållning till intressanta föredrag. Och i år tror Nolia att det var betydligt fler och det märktes minsann i trängsel i de olika hallarna.

Mässan har blivit något av en institution för att få träffas och ha trevligt över en dag, säger nöjda arrangörer.

Som vanligt presenterade Yngve Lindqvist, konferencier, det späckade programmet från scenen, där olika inslag gick hand i hand och lockade rejält med folk, kanske mest kring mannekängvisningen. Men givetvis också de andra inslagen som var uppe på scenen.Det var fullsatt hela dagen i Scenhallen.

Mer och mer i samhället sker digitalt vilket påverkar på olika sätt, det kan underlätta men ibland känns det svårare att lösa vardagliga saker. Idag ska vi kunna hantera telefon för parkering via appar, logga in med BankID och betala räkningar, läsa tidning, se TV. Eller använda 1177, apoteket och ordna recept-allt ska ske digitalt. Under mässan kunde du få konkret hjälp att hitta rätt i den digitala världen. Mycket uppskattat.

Region Västerbotten, hade en verklig lyckad satsning men även kommuner och företag fanns med och visade upp den nya välfärdstekniken.

Västerbotten vill ligga i framkant och allt detta kom fram på mässan där det byggs en speciell digital del i mässhallarna med välfärdsteknik.

Men mycket annat var det förstås på Seniormässan i Umeå. Olika teman allt från Fallolyckor med Yngve Gustafson, resor m.m.

Vår ordförande Sam Venngren hade en mycket populär ”Sam Hörna” där allt från media, lokalradio och andra köade.

En fin dag med rik underhållning. Och inte minst - det var gratis entré.

Text Cindy Andersson

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.