A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

I Färdrens spår

En härlig resa i Fädrens spår

2017-05-21 Fredagen den 19 maj fylldes en buss vid 71:an-målet var Mora. En del har varit med på tidigare resor, några var nya. Men alla hade vi samma förväntningar av vad vi skulle få uppleva.

Och ingen kan påstå att vi blev besvikna-tvärtom-det blev en kanondag.

För det första har vi världens bästa chaufför som kör oss, vilket hjälper till att göra resandet till en upplevelse. All credit till denne man. Lugnt och sansat rattade han bussen fram till´s det var dags för ett fikastopp med goda mackor, som några från Norrstrands PRO hade förberett. Det satt som en smäck alltihop.

Resan gick vidare till Sälen, där vi fick en ny passagerare, som skulle guida oss genom hela Vasalopps-sträckan-en äkta dalmas till på köpet med sin härliga dialekt.

Tror säkert han hade gjort resan tidigare, för han var otroligt påläst. Vi fick veta allt runt hela arrangemanget och lite till. Vi fick även ställa frågor, som han lydigt svarade på.

Vad jag inte kan först är: Hur i hela friden nån ka göra denna resa på skidor frivilligt. 9 mil är en lång sträcka.

Men idag bara skidar man inte. Man springer/cyklar/åker i mörker. Det finns hel – och halvvasan-tjejvasan…………

Vilken apparat som håller på en hel vecka. Men det som var det mest roliga var att ingen kommersiell sponsring förekommer. Allt sköts av föreningarna Sälen & Mora. Jag hoppas att det fortsättningsvis kommer att vara så också.

Vi besökte Sixten Jernbergsmuséet, där vi också fick en otroligt god lunch och även tid till att fotografera innan resan gick vidare.

Stopp i Evertsberg och Eldris. Lite svårt att tänka sej första söndagen i mars och tusentals människor på denna lilla plätt(Eldris). Där fanns även ett”kokeri”för blåbärssoppa, kaffe mm. Även en lite övernattningsstuga för de som vill vandra de 9 milen längs spåret. Det fanns flera sådana stugor längs med spåret.

Sista stopp var Mora, där vi fick möjligheten att gå under den berömda portalen. Många var det som passade på- även att fotografera, innan bussen tog oss till Moraparken och en sista fika. Därefter var det återfärd till Karlstad.

Dagen var så perfekt den bara kunde bli. Inget regn – inget blåsväder – perfekt temperatur och därtill en underbar guide.

Fanns absolut inget mer att önska.

Tack PRO Norrstrand från oss på PRO Handels

I bildarkivet finns inom kort några foton som jag tog under resan

Mvh: Mona Eriksson orf. PRO Handels

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.