A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Vår förening

Lite historik om föreningen

Den 30 januari 1990 samlades 38 mötesdeltagare på Handelsavdelningens kontor i Karlstad för att bilda en "Handels Pensionärsklubb".

Vid nästa möte den 25 februari, beslutade man att söka medlemsskap i PRO. Medlemsavgiften fastställdes till 80 kr/år. För den, som genom annan förening, redan var medlem i PRO fastställdes avgiften till 17 kr.

Första åren var alla möten och sammanträden förlagda till Handelsavdelningens kontor som låg på på Älvgatan. 

Lite större arrangemang såsom julfester hölls på PRO-gården. Sillsexa, som start efter sommaruppehållet, anordnades i Kolloniföreningens klubbstuga på Kroppkärr, där vi fortfarande håller till.

PRO Norrstrands lokaler vid Norrstrandsgatan 71 hyrdes första gången till julfest 1995 och har därefter varit den naturliga platsen för våra medlemsmöten.

Styrelse har sedan start varit välkomna på Handels kontor. Där får vi också tillgång till både material och maskiner, och inte minst viktigt, kaffeautomaten.

38 st var det som var med och startade Handels PRO. Idag är vi ca 100 medlemmar som träffas sista fredan i varje månad. Vi har gäster, vi dricker kaffe och till det en jättegod smörgås. Vi har ett myket populärt lotteri, och framför allt vi umgås och trivs.

Eftersom vi inte har egen möteslokal är vi lite begränsade när det gäller vissa arrangemang. Men vi har studiecirklar på Brunnsgatan 9 där vi i  allmänhet och pratar, umgås och handarbetar.

Vi samarbetar med Norrstrands föreningen när det gäller resor.

Annan verksamhet hänvisas till Seniorernas Hus.

                           Lite fakta om PRO Handels

En förening med ca 100 medlemmar. Vi träffas 1 gång/månad på Norrstrandsgatan 71 kl.14.00, då vi har vårt medlemsmöte. Vi bjuder våra medlemmar på kaffe och smörgås. Vi har varje möte en inbjuden gäst som delger oss viktiga saker som vi pensionärer bör känna till.

Vi har också ett populärt lotteri, som Åke håller i, och ser till att prisbordet är fullt.

Vi avslutar vårsäsongen med ett besök i Skivtjärns Skidstuga i Deje, där vi har allehanda aktiviteter, tipspromenad och korvgrillning. Ett populärt inslag i PRO Handels program.

Efter sommaruppehållet startar vi upp med sillsexa på Kroppkärr, där vi ordnar till ett rejält uppdukat bord med allehanda godsaker för våra medlemmar att smaka på, samt underhållning.

Höstsäsongen avslutar vi med Julfest, som också är en höjdpunkt. Vi äter julgröt och skinksmörgås och får besök av barnen från Norrstrands Förskola, klädda som tomtar och lucior i en lång rad, och underhåller oss med sina julsånger. Vi har ett stort lotteri-och delar ut julklappar.

Du som tycker detta låter trevlig-besök oss gärna på ett möte och gör din egen bedömning.

Du kan även kontakta mej: Mona Eriksson ordförande på tel: 070-6946355

Alla är hjärtligt välkomna

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.