A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Några ord från redaktör´n

En liten reflektion

2019-11-25 Hej i novembermörkret. Inte en dag går utan att det regnar mer eller mindre. Tröttheten hänger som ett ok över huvudet. Lite snö på marken skulle få det att se lite ljusare ut, och framför allt skapa lite stämning nu när vi närmar oss advent.

När jag varit ute har jag uppmärksammat att det finns många som redan tagit fram ljusstakar och stjärnor i fönstren. För att inte tala om alla butiker där en del börjar redan i september. Helt befängt. Men jag tillhör den sorten så jag håller principfast vid att tidigast fredag före 1:a advent tänds ljusen hemma hos oss.

Och visst är det mysigt med alla stjärnor, ljus, och granar som tindrar i stort sett överallt.

Tyvärr måste jag erkänna att det blir bara jobbigare och jobbigare att plocka fram allt, så med åren så har det minimerats en stor del. Julen kommer oavsett mängden pynt, eller hur ??

Även klappinköp har minimerats. Bara några paket till de små i familjen – vi stora är mest nöjda med att bara umgås och äta god mat.

Men för varje år kommer det nya ”tokiga” idéer västerifrån. Först hette det Black Friday – men helt plötsligt har det blivit Black Week.

Varför alla dess påhitt ??

Jag tycker att det tar udden av den, som vi hade förr, julhandeln.

Jag vet att det finns butiker som inte alls är glada i denna mer eller mindre ”hysteriska” vecka. Jag skall i alla fall inte ut och trängas – det är en sak som är säker.

Jag träffar ”mina tanter” varje onsdag -  och fredag denna vecka har vi månadsmöte, där jag får träffa även andra medlemmar. Det är mys  till 100% det.

Därefter är det inte så långt kvar till vår luciafest, den 13 december, och när vi får besök av Norrstrands Förskola med alla härliga barn. Jag vill nog kalla det för årets höjdpunkt, för det finns väl inget som är ljuvligare än barn – de är så naturliga och okomplicerade utan att oroa sej för morrondagen. Ibland önskar jag att det gick att vrida tiden bakåt, bara för ett litet tag – önskedrömmar !!!!!

Hoppas vi ses på fredag.

Mvh: Redaktör´n

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.