A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Om föreningen

Ordf har ordet

December 2019

Hej på er alla!

Det har gått en tid sedan jag skrev på denna sida, närmare bestämt i juni månad, så det är minst sagt hög tid.

Om man skall göra någon slags resumé om vad som tilldragit sig i vår förening sedan dess så finns det ju en hel del saker värda att nämna. Höstsäsongen inleddes ju som vanligt med grilldag på "Höjda" i augusti och samma månad hade vi ju två resor, den ena till Nora / Pershyttan  som jag själv tyvärr p.g.a. sjukdom inte kunde följa med på. Synd eftersom det blev en både en upplevelse och organisationsmässig fullträff. Tack Christer! Bara fyra dagar senare hade vi ju resan till Göteborg där regionsfinalen i PROvetarna gick av stapeln. Resultatet blev väl inte det allra bästa för vår del, femma av sex tävlande lag, men att bli Värmlandsmästare för femte gången är vi mer än nöjda med, och som jag sa på bussen hem efter tävlingen, vi vann i alla fall en match, nämligen den om att ha den mest entusiastiska supporterskaran. Stort tack alla ni i hejarklacken!

Månadsmöten

Tillsammans med våra vänner från Boda samlade sillsexan i Kil Arena ca. 90 deltagare och där vi underhölls av duon från Kil "Kato och Hell". En synnerligen trevlig bekantskap. Oktober månads medlemsmöte gick i Hälleforsiansk anda eftersom det var trubaduren Christer Bergsten från Hällefors som stod för underhållningen, och vår vice ordförande Christer Nilsson som förmedlat kontakten. Christer är ju som bekant också från Hällefors. Vid höstmötet i november gästades vi av förre kriminalinspektören Henry Nilsson som lanserade sin nyutsläppta bok "Karameller till Edward" som handlar om ett människoöde i början av 1800-talet i Kils församling. I mitt tycke en mycket läsvärd bok.

Ringar på vattnet

Det fantastiska arrangemanget vi hade i september förra året i bygdegården med f.d. dramatenchefen Lars Löfgren ger fortfarande ringar på vattnet. Han har visat sin uppskattning av detta genom att skänka 100 cd-skivor där han läser Fröding och som kunde delas ut som julklapp till medlemmarna som var med på julfesten i december. Jag har bara en sak att säga om skivan. Lyssna!

Inför 2020

Medlemsantalet fortsätter glädjande nog att öka, och i skrivande stund är vi 189 medlemmar. Nytt rekord! 200-gränsen ligger inom räckhåll, eller är det att hoppas för mycket? Men som sagt, man måste ju sikta mot stjärnorna för att nå trädtopparna.

Någon form av studiecirkel borde vi väl ha under år 2020, gärna med en resa som avslutning. Har ni idéer om detta så tveka inta att höra av er.

År 2020 är ju heller inte vilket år som helst. Då firar ju vår förening 50 år. PRO Frykerud bildades ju 1970 och jubileet kommer att firas någon gång på höstkanten 2020.

Även under kommande år skall vi försöka leva upp till mottot att "Det skall vara roligt att vara medlem i PRO Frykerud".

Slutligen vill jag önska alla medlemmar en riktig GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR!

Bertil Haglund
Ordförande

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.