A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

PRO:s parhästar belönade med Frykerudsäran 2019!

FFF-ordföranden Kenneth Bengtsson överlämnar Frykerudsärans diplom och blomster till PRO Frykeruds "parhästar" Bertil Haglund och Bengt Carlstedt. FFF-ordföranden Kenneth Bengtsson överlämnar Frykerudsärans diplom och blomster till PRO Frykeruds "parhästar" Bertil Haglund och Bengt Carlstedt.

"Frykerudsäran" är den finaste utmärkelse en sockenbo kan få. I år tilldelades hederspriset PRO Frykeruds båda "parhästar", Bertil Haglund och Bengt Carlstedt.

2019-08-06 Det är Föreningen Frykeruds Framtid (FFF) som delar ut Frykerudsäran — i år för 31:a gången — med motiveringen "för värdefull och osjälvisk insats för människor i hembygden".

— Ni gör en jätteinsats i PRO men vi vill också fästa uppmärksamheten på och tacka för ett stort engagemang i samhällsfrågor, som krävs för en levande demokrati, sa FFF-ordföranden Kenneth Bengtsson. Jag tror inte att gemene man vet hur stort ert arbete är i dessa frågor.

Kenneth Bengtsson erinrade också om engagemanget i kommunfullmäktige, som bland annat resulterat i att varje sammanträde inleds med ett kulturinslag.

Överraskande och glädjande!

— Lika överraskande som glädjande! sa Bertil Haglund, ordförande i PRO Frykerud. Det känns bra att bli uppmärksammad för att vi på olika sätt vill aktivera allt fler kamrater i vår åldersgrupp samtidigt som vi lär oss av varandra och har roligt tillsammans.

— Vi vill också dela med oss av det här fina priset, inte bara till den övriga styrelsen utan hela medlemskadern. En förenings framgång är resultatet av medlemmarnas samlade insatser, sa Bertil Haglund.

Bengt Carlstedt instämde och tillade att PRO Frykerud på bara några år fördubblat medlemsantalet.

— Förresten fick vi här i dag i Järnvägsparken ytterligare en ny medlem!

Bengt Carlstedt hakade också på motiveringen om engagemanget i kommunpolitiken.

Glada och stolta

— Vi är både glada och stolta över att kommunfullmäktige nappade på vårt medborgarförslag om kulturella inslag i upptakten till varje sammanträde, som förutom dikter och till och med spelmansmusik ger information om drivkraften bakom ledamöternas samhällsengagemang.

— Och vi passar förstås också på att flitigt utnyttja allmänhetens frågestund som numera finns på dagordningen vid varje sammanträde tack vare just ett av våra medborgarförslag.

Apropå nya medlemmar konstaterar Bertil Haglund:

— Vi fick alldeles nyss ytterligare en ny medlem!

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.