A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

PRO Frykerud på Mårbacka

Deltagarna samlade på trappan till Mårbacka. Deltagarna samlade på trappan till Mårbacka.

Tappra PRO-medlemmar besökte Mårbacka onsdagen 12 juni.

2019-06-23 Det gick vita gäss på Lövens långa sjö som ju Selma Lagerlöf kallades Fryken i sitt debutverk, "Gösta Berlings saga", när 29 tappra PRO-medlemmar från Frykerud trotsade regn och blåst för att på ort och ställe avsluta studieträffarna om Selma Lagerlöf och Mårbacka. Många hade ju varit där förut, men man lär sig ändå något nytt eller kommer ihåg att - ja visst, så var det ju, när guiden berättar om Selmas liv och leverne.

Värmande med fika

Efter att ha blivit guidade genom salar och gemak, sovrum kök och farstu och diverse andra rum kändes det osedvanligt bra att i den kyliga snålblåsten få en värmande kopp kaffe med dopp i Mårbackas eget café.

Wärdshuset Nils Holgersson

Studieträffarna handlade ju även om Rottneros herrgård och park och således styrdes färden den korta vägen söderut, närmare bestämt till Wärdshuset Nils Holgersson vid stamfrändemonumentet i Rottneros där lunchen intogs. Från början var det tänkt att det skulle göras en vandring i Rottneros park, men i det rådande vädret var det i det närmaste otänkbart. Det blev i stället "höger och vänster om - hem".

Trots vädret, ändå en trevlig liten tripp.

Text och foto: Bertil Haglund

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.