A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Månadsmötet som blev ett musik- och anekdotkafé!

Christer Bergsten, trubadur från Hällefors, underhöll publiken med sång och musik och massor av historier. Christer Bergsten, trubadur från Hällefors, underhöll publiken med sång och musik och massor av historier.

Mycket kretsade kring bruksmetropolen Hällefors på PRO Frykeruds oktobermöte i Bygdegården. Månadsmötet som blev ett klockrent musikkafé kryddat med mer eller mindre anständiga anekdoter.

2019-10-17 Från Hällefors kommer som bekant föreningens vice ordförande och digitalguru Christer Nilsson.

Från Hällefors kommer också oktobermötets trubadur Christer Bergsten.

Det var förstås Christer N som raggat upp Christer B som gästartist och därmed föll det sig naturligt att vice ordföranden också hälsade välkommen med apostrofering på trubaduren.

Från Las Vegas – via Molkom

— Direkt från Las Vegas till Bygdegården i Fagerås! vitsade Nilsson.

— Via Molkom! replikerade Bergsten blixtsnabbt.

Och det blev upptakten till hyllningen av den gemensamma hembygden. Inklusive Hällefors egen "nationalsång", Gunde Johanssons välbekanta Torparvisa; Gunde som också han hade ett förflutet i Hällefors i egenskap av nyexaminerad folkskollärare på 1950-talet. Låt vara att han skrev Torparvisan redan på 40-talet.

Välbekanta örhängen

Christer Bergsten bjöd publiken på en varierad musikalisk konfekt i en första avdelning med covers av idel välbekanta örhängen.

Som exempelvis Så många mil, så många år (Sven-Ingvars), Jag väntar vid min mila (Dan Andersson), Han måste gå (Gunnar Wiklund), Balladen om Fredrik åkare och Cecilia Lind (Cornelis Vreeswijk), Den stora dagen (Christer Sjögren) och Lilla vackra Anna som blev populär i Alf Pröysens tolkning – men komponerades redan på 1800-talet av Värmlandsprästen Bengt Henrik Alstermark.

Mellan låtarna, inte sällan med publiken som medsångare, serverade Bergsten den ena historien efter den andra, mer eller mindre anständiga och därmed i publikens smak.

Christer Bergsten, trubadur från Hällefors, underhöll publiken med sång och musik och massor av historier.

Höstmöte och julfest

Under kaffepausen påminde ordföranden Bertil Haglund om de närmast förestående aktiviteterna:

* Höstmötet onsdag 13 november klockan 15.00 i Bygdegården, då också förre kriminalaren Henry Nilsson, Kil, presenterar sin nya bok (som inte är en kriminalare);

* Julfesten med gröt och skinka torsdag 5 december klockan 17.00 i Bygdegården (kom ihåg att göra anmälan till respektive kontaktperson så vi vet hur mycket gröt som ska kokas);

* Julbordet på Golfrestaurangen på Luciadagen 13 december klockan 12.00 (som också kräver anmälan).

Bertil är som bekant också en driven historieberättare och det gav han ytterligare ett par mer eller mindre anständiga bevis på – till publikens förtjusning.

Populärt musikquiz

Sen fortsatte Christer Bergsten den musikaliska underhållningen i form av ett populärt musikquiz där publiken tävlade bordsvis.

Vann på bättre gissning i utslagsfrågan gjorde bordet med Audhild och Lars-Ove Hed, Katarina Nilsson och Christer Nilsson, som i återbrukets tidevarv belönades med trendiga vinylskivor.

Och så avslutades månadsmötet/musikkaféet med sedvanlig lotteridragning, där vinflaskorna och kaffepaketen den här gången kompletterats med dubbla falukorvsringar!

Grattis till vinylskivorna! sa trubaduren Christer Bergsten (till vänster) till vinnarna Lars-Ove Hed, Katarina Nilsson, Audhild Hed och Christer Nilsson.

Många goda skratt

Si, det var ett månadsmöte helt i publikens smak med många goda skratt och gott om tillfällen att hänga med i musiksvängarna!

Som en relik från den nyss genomförda gospelfestivalen hängde en reklamskylt för densamma kvar i Bygdegården. Och det passade bra eftersom trubaduren också hade Pelle Karlssons trallvänliga Han är min sång och min glädje på repertoaren.

Text: Bengt Carlstedt
Foto: Bertil Haglund

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.