A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Aktuellt i Frykerud

Sillsexa med nytt medlemsrekord och Dan Andersson i countrytakt!

Hell & Cato Hell & Cato

PRO Frykeruds traditionella Sillsexa hölls i år i KilArena. Ordföranden Bertil Haglund hälsade 90 gäster välkoma och vände sig särskilt till kamraterna från PRO Högboda.

2019-09-12

Bertil kunde också meddela att PRO Frykerud just nu har 184 medlemmar — all time high, som det brukar heta i rekordsammanhang.

Och fler är på ingång! Det kunde företrädaren på ordförandeposten, Elsie Fridén, rapportera.

För underhållningen svarade duon Hell & Cato, en för PRO Frykerud ny och angenäm bekantskap, som bland annat bjöd på Dan Andersson i countrytakt. Mer om det nedan.

Många aktiviteter

Innan gästerna släpptes fram till det dignande matbordet passade ordföranden på att påminna om förestående aktiviteter. Det är ju nu i september som höstverksamheten drar igång på allvar.

Först ut är släktforskarna som startar hösten måndag 16 september. Gympan drar igång torsdag 19 september och både Trivselfrågan och Handarbetsgruppen startar tisdag 24 september.

— Och så har vi boulespelarna som håller igång året runt både utomhus och inomhus, konstaterade Bertil, som avrundade presentationen av höstprogrammet med att påminna om nästa månadsmöte, som äger rum onsdag 16 oktober klockan 15.00 i Bygdegården.

Nybörjarkurs i data

— Vi har också en nybörjarkurs i data på gång, närmare bestämt i Windows 10, med samma instruktör som lärde oss hantera de smarta telefonerna. Ni som vill vara med kan anteckna sig på intresselistan som finns tillgänglig här ikväll. Observera att man ska ha med egna datorer.

— Och så får ni gärna köpa lotter i Listlotteriet med dragning på Höstmötet i november, tillade Bertil.

Sen var det dags att förse sig med godsaker från köksgruppernas uppdukade och välfyllda bord med allt som hör Sillsexan till; förutom sill bland annat kassler, köttbullar, Janssons frestelse, dekorerade ägghalvor, sallad och smör, bröd och ost.

Hell & Cato

För underhållningen i två akter, med kaffepaus i halvtid, svarade alltså duon Hell & Cato med förnamnen Lars respektive Leif. Två musikaliska gitarrister som för 30 år sedan träffades i — Kils dragspelsklubb!

— Vi hade samma musikaliska intresse och utnyttjade kaffepauserna i dragspelsgänget för internt gitarrspel, berättade Lars och Leif. Och på den vägen är det.

I KilArena bjöd duon på en varierande repertoar med bland annat Taube, Berghagen och Sven-Ingvars, förstås, men också godbitar från den klassiska amerikanska repertoaren med t ex Elvis och Chuck Berry.

Rivig country

Och så något så ovanligt som en Dan Andersson-dikt i countrytakt — Ett rus, närmare bestämt — tonsatt av Lars Hell.

Sällan eller aldrig har väl Dan Andersson kunnat avnjutas i ett motsvarande tempo! Riktigt bra!

— Lars har fler egna tonsättningar av Dan Andersson, avslöjade kompisen Leif, som mellan låtarna passade på att bjuda på små träffsäkra aforismer.

Grattis, Gunnar!

I kaffepausen blev det extra festligt sedan Gunnar Nilsson kallats fram för att bli blomsterhyllad på sin 85-årsdag. Visserligen en dag för sent men å andra sidan bjöds jubilaren också på sånglig hyllning.

Apropå ålder: Äldst bland Sillsexans deltagare var Arne Olofsson från Boda, 98 år fyllda och han blev också hyllad med en kraftig applåd.

Till sist blev det dragning i ringlotterierna med sedvanliga vinster: vin, choklad, kaffe och blommor.

Och allra sist fick köksgrupperna en välförtjänt applåd!

Text: Bengt Carlstedt
Foto: Bertil Haglund

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.