A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Aktuellt i Frykerud

Procession från gamla till nya Församlingshemmet

I procession med korsbäraren Torbjörn Tuback i täten tågade deltagarna från gamla till nya Församlingshemmet dit man också medförde ett flertal andra inventarier och inte minst symboliskt Församlingshems-skylten. I procession med korsbäraren Torbjörn Tuback i täten tågade deltagarna från gamla till nya Församlingshemmet dit man också medförde ett flertal andra inventarier och inte minst symboliskt Församlingshems-skylten.

Först togs skylten ner från gamla nedslitna Församlingshemmet. Sen tågade menigheten till Fagerås vackraste och därtill nyrenoverade byggnad för invigningen av nya Församlingshemmet.

2019-01-27

Högtidlig och symbolisk var övergången från det gamla till det nya när Svenska kyrkan i Frykerud på söndagen officiellt tog nya Församlingshemmet i Fagerås i bruk.

Kyrkoherde Olaf Traulsen ledde den avslutande ceremonin vid gamla Församlingshemmet, varefter deltagarna i procession tågade genom byn med församlingsrådets ordförande Torbjörn Tuback i täten, bärande processionskorset.

Kors och skylt

Med från gamla lokalen bars också ljusstakar och vaser, dopskål och kanna och inte minst symbolisk plockade man ner skylten med texten "Församlingshem" och tog med den från det gamla till det nya.

När deltagarna i gudstjänsten — ett 50-tal personer — bänkat sig i nya samlingssalen, förrättade Olaf Traulsen invigningen och komminister Gunilla Sjöö predikade. Medverkade gjorde också Torbjörn Tuback och Märit Arpi och vid pianot kantor Birgitta Wallin. Avslutningsvis serverades kaffe och tårta.

I invigningsgudstjänsten medverkade kyrkoherde Olaf Traulsen, komminister Gunilla Sjöö och kantor Birgitta Wallin.

I februari kommer barnverksamheten med kör, miniorgrupp och öppen förskola igång i de nya lokalerna, som också kan hyras av föreningar och enskilda för möten och privata högtider.

Oklar framtid

Vad som ska ske med gamla, utrymda Församlingshemmet står fortfarande skrivet i stjärnorna.

— Vi har haft flera intressenter som lagt bud på fastigheten för bostadsändamål men som backat ur när man fått besked från kommunen om att planändringen kan ta uppåt ett år, säger kyrkorådets ordförande Kent Wallin.

Text och foto: Bengt Carlstedt

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.