A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Aktuellt i Frykerud

Nytt och gammalt varvas på populära "Frykerudsdagen"

Hammaröbaserade musiktrion MÖR består av Roger Nilsson Mats Gunnarsson och Örjan Ekängen. Hammaröbaserade musiktrion MÖR består av Roger Nilsson Mats Gunnarsson och Örjan Ekängen.

Frykerudsdagen blir allt populärare! Jubileumsupplagan ifjol lockade rekordpublik till Järnvägsparken i Fagerås. Lördag 3 augusti är det dags igen med ett varierat program med mycket nostalgi men också nyheter.

2019-07-07

Georg Forsberg, kommunalråd och bonde, debuterar som dagvärd och för scenunderhållningen står populära Hammarötrion Mats, Örjan och Roger, mer kända som gruppen MÖR.

Mats Gunnarsson, Örjan Ekängen och Roger Nilsson har spelat och underhållit på Värmlands scener i 30 år. Det har varit pop-, rock- och dansbandsmusik.

— Numera är det underhållning i form av visor, svensktopp, allsång och framför allt Sven-Ingvars  repertoar, säger Örjan. Allting blandat med trevligt småprat mellan låtarna.

Gammalt varvas…

För övrigt är det mesta sig likt, precis som det ska vara en återvändardag, där personliga möten och nostalgi i största allmänhet för många har prioritet.

Med uniformsklädd stins, veteranfordon och dito maskiner, auktion och loppis, skattjakt och godisregn för barnen, tipspromenad och lotterigata, öppen smedja och bagarstuga, serveringar och försäljning av hembakat bröd och naturligtvis utdelning av "Frykerudsäran", som är den finaste utmärkelse en sockenbo kan vederfaras.

... med nya inslag

— Men det finns också nya inslag i programmet, säger Kennet Bergsten, ordförande i hembygdsföreningen som i år har huvudansvaret i det arrangerande föreningskollektivet.

— Bland annat kommer publiken att kunna rösta fram snyggaste veteranfordonet och det blir också prisutdelning i ordrebusen som är ett inslag i sommarens lokala rundtursevenemang till elva intressanta utflyktsmål på temat "Upptäck Ditt Frykerud!".

Hela programmet! >>

Text: Bengt Carlstedt

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.