A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Aktuellt i Frykerud

Kulturen gjorde dubbel entré i Kils fullmäktige!

Kils nybildade danskompani överraskade politikerna med ett spektakulärt dansnummer. Kils nybildade danskompani överraskade politikerna med ett spektakulärt dansnummer.

Vilken rivstart på kulturinslagen i Kils kommunfullmäktige! Först överrumplades politikerna av Kils danskompani och sen reciterade kommunalrådet Anders Johansson en dikt av Tage Danielsson.

2019-03-28

— Imponerande! tyckte kommunfullmäktiges ordförande i Örebro, Agneta Blom, på tillfälligt besök. Jag har aldrig varit med om något liknande. Det här borde vi ta efter hemma i Örebro.

Knappt hade kommunfullmäktiges ordförande Rita Gunnarsson hunnit förklara sammanträdet öppnat och anbefallt upprop, förrän häftig musik strömmade ut i sammanträdeslokalen.

Nybildat danskompani

In stormade sen fem strikt "kontorsklädda" unga kvinnor i form av nybildade Kils danskompani från Kulturskolan och genomförde ett spektakulärt dansnummer! Livligt applåderat av det politiska etablissemanget.

— Det här hade jag ingen aning om, avslöjade Rita Gunnarsson efteråt, och heller ingen annan av politikerna.

Ännu ett bejublat framträdande under kaffepausen.

Den dansanta kvintetten återkom sen i mer lättklädd mundering med ännu ett bejublat framträdande under kaffepausen.

Droppen i livets älv

Och så var det alltså premiär för diktläsning i fullmäktige - resultatet av medborgarförslaget från PRO Frykerud med hänvisning till Kils manifestation som kulturkommun.

Kommunalrådet Anders Johansson, S, hade valt en av Tage Danielssons kortdikter som illustration till budskapet att vi alla, enskilda, företag och föreningar, måste hjälpas åt för att skapa ett bra samhälle.

Kommunalrådet Anders Johansson valde en dikt av Tage Danielsson när han debuterade som recitatör i fullmäktige.

Så här lyder Tage Danielssons dikt:

"En droppe droppad i livets älv
har ingen kraft att flyta själv.

Det ställs ett krav på varenda droppe:
Hjälp till att hålla de andra oppe".

Även Anders Johansson fick välförtjänta applåder. Och nästa sammanträde står kommunalrådet Georg Forsberg, C, på tur som kulturambassadör.

Text: Bengt Carlstedt
Foto: Bertil Haglund

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.