A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Aktuellt i Frykerud

"Gustaf Fröding" kom med julklappar till Bygdegården

Gustaf Fröding, alias Tomas Sköld, i aktion under PRO Frykeruds julfest i Bygdegården i Fagerås. Gustaf Fröding, alias Tomas Sköld, i aktion under PRO Frykeruds julfest i Bygdegården i Fagerås.

Plötsligt gjorde Gustaf Fröding effektfull entré i Bygdegården i Fagerås där PRO Frykerud höll traditionell julfest. I säcken som han bar på fanns julklappar till alla med hälsning från förre Dramatenchefen Lars Löfgren!

2019-12-05

Gustaf Fröding, alias Tomas Sköld, en av frontmännen i Gustaf Fröding Sällskapet, var kvällens gäst. Först bjöd han publiken på dialektala "Julafta i harrgårlsköke" ur poetens Räggler och paschaser.

Sen öppnade Tomas julklappssäcken som visade sig innehålla CD-skivor med Frödingdikter inlästa av  Lars Löfgren, som förre Dramatenchefen generöst donerat till PRO Frykerud.

Och vips delades det ut julklappar till alla festdeltagare, närmare bestämt 84 föreningsmedlemmar!

Tack för Thorén-programmet

CD-donationen var Lars Löfgrens tack till PRO Frykerud för initiativet till programmet i fjol höstas om Frykerudsbördige storspelmannen och fiolbyggaren Anders Petter Thorén, som ju var Lars Löfgrens mormors far.

Spelmansprogrammet med Frykeruds spelmanslag i högform, Björn Sandborgh och Lars Löfgren som berättare, inför rekordpublik i Bygdegården rönte stor uppskattning – inte minst av Anders Petters sentida ättling.

Nu ville alltså Lars Löfgren understryka sin tacksamhet med en gåva till i första hand alla medverkande men också till många fler i Anders Petters hembygd.

Det var dans bort i vägen

En gåva i form av CD-skivan "Det var dans bort i vägen" som Lars Löfgren på uppdrag av Bonnier Audio läste in i samband med ett Frödingjubileum.

Och vem kan vara lämpligare som överbringare av Frödingdikter än Sällskapets meste uppläsare av poetens önskedikter vid Bokmässan i Göteborg, resonerade PRO-styrelsen, och kontaktade Tomas Sköld som gärna åtog sig uppdraget.

Visste ni förresten att Frödings önskedikter på Bokmässan nästa år spränger 5 000-vallen?!

Hälsa dem där hemma!

Lars Löfgrens samhörighet med Frykerud uttrycker han så här:

— Jag känner glädje över att få vara i kontakt med er som bor i denna fina och musikaliska hembygd.

Hälsa dem där hemma! avslutar han den senaste korrespondensen och den hälsningen vidarebefordrades till alla närvarande på PRO-festen i Bygdegården.

Som i sin tur återgäldade hälsningen med en ihållande applåd!

Text: Bengt Carlstedt
Foto: Bertil Haglund

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.