A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Aktuellt i Frykerud

Grattis Fagerås till butik - och utbyggd pizzeria!

— Från och med tisdag 5 mars har vi 24 nya platser i Fagerås pizzeria, säger innehavaren Ali Akbari. — Från och med tisdag 5 mars har vi 24 nya platser i Fagerås pizzeria, säger innehavaren Ali Akbari.

Nu kommer positiva nyheter på löpande band för Fagerås! Byalaget har fått klartecken för miljonbidrag till butikslokalen vägg-i-vägg med pizzerian, som på tisdag slår upp portarna till utbyggnaden med 24 sittplatser.

2019-03-04

— Länsstyrelsens klartecken för bidraget till ombyggnaden av butiken, som också den ska drivas av pizzerians ägare Ali Akbari, kom i fredags, säger byalagets ordförande Johnny Olsson. Det handlar om drygt en miljon kronor, 90 procent av budgeten för ombyggnaden, och består av både statliga pengar och EU-stöd för landsbygdsutveckling.

— Butiken ska helrenoveras men först ska vi med gemensamma krafter städa ur lokalen så att hantverkarna kan komma igång. Det lär ta åtminstone ett par veckor.

När allt är klart och närbutiken kan öppnas är för dagen omöjligt att precisera, enligt Johnny Olsson.

— Lagom till älgjakten kan kanske vara en målsättning!

Men dessförinnan kommer Fagerås att få i utvecklingssammanhang fint främmande.

— Ja, den 20 maj får vi besök av folk från  Tillväxtverket, Länsstyrelsen och Region Värmland, totalt ett 20-tal personer, som är på rundresa för att titta på lyckade utvecklingsprojekt, säger byalagsbossen.

— De har aviserat sitt besök till 17-tiden och ska bland annat äta en bit mat på restaurangen.

Och apropå pizzerian hälsar Ali Akbari och hans personal välkommen att ta den splitter nya utbyggnadsdelen i besittning från och med tisdag 5 mars.

Utbyggnaden innebär 24 nya sittplatser att läggas till de 40 befintliga platserna och den behövs. Stundtals under veckosluten har det varit fullsatt i den ursprungliga lokalen.

— Vi har dagligen 300-400 gäster under veckosluten, berättar Ali Akbari i en intervju i Radio Värmland.

— Kunderna kommer inte bara från Fagerås. Vi har gäster alltifrån Karlstad ända upp till Torsby.

Sommartid med den ifjol färdigställda uteserveringen kommer restaurangen att ha sittplatser för över hundra personer!

Text: Bengt Carlstedt
Foto: C-G Salomonsson

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.