A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Aktiviteter

Planerade resor 2019

Nobelmuséet, Loka brunn och Skräddartorpet var mål för en av resorna under 2018. Nobelmuséet, Loka brunn och Skräddartorpet var mål för en av resorna under 2018.

Reseprogrammet för 2019 innehåller en dagsresa till Mårbacka och Rottneros med lunchuppehåll på den vackert belägna restaurangen vid golfbanan i Sunne i juni och en endags bussresa till Nora och Pershyttan i augusti.

Mårbacka och Rottneros

Klart är nu att det blir en kombinerad dagsresa till Mårbacka och Rottneros prel onsdag den 12 juni med lunchuppehåll på den vackert belägna restaurangen vid golfbanan i Sunne.

Rottneros Herrgård   Foto: Lars Jacob Jakobsson

Mårbackabesöket har som bekant föregåtts av en studieträff om Selma Lagerlöf och Rottneros presenteras närmre vid resträffen fredag 24 maj (se nedan).

Läs mer >>

Nora och Pershyttan

En endags bussresa där vi först stannar till i Pershyttan och blir guidade i bergsmansbyn alternativt kulturreserrvatet. Därefter åker vi de 5 km in till Nora för lunch på Nora Stadshotell.

Efter lunch går vi en guidad stadsvandring i trästaden Nora och avrundar denna med em-fika på Café Strandgården som enligt hörsägen lär ha en viss koppling till NoraGlass ...

Ånglok vid Nora station   Foto: NBVJ

Besöket avslutas sedan med en resa på NBVJ:s veteranjärnväg (ånglok), avresa från Nora station (där vi kanske kan få en glimt av Knut Knutson som tillsammans med Antikrundan också besöker Nora denna dag).

Program (PDF) >>

Läs mer >>

Reseträff 24 maj

Fredag den 24 maj hålls en gemensam reseträff där ovanstående resor presenteras närmare.

Läs mer >>

Text: Bengt Carlstedt och Christer Nilsson

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.