A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Aktiviteter

Beatles och blandningar stötestenar i regionfinal

Den här gången räckte inte kunskaperna till för PRO Frykerud/Värmland — Gunnel Juhlin, Bengt Carlstedt och Bertil Haglund — som här just klarat av första frågan. Den här gången räckte inte kunskaperna till för PRO Frykerud/Värmland — Gunnel Juhlin, Bengt Carlstedt och Bertil Haglund — som här just klarat av första frågan.

Nej, det blir ingen riksfinal för Värmland i PROvetarna 2019! Frykerud lyckades inte följa upp Arvikas framgång från ifjol, när regionfinalen avgjordes i Göteborg. Så grattis, Alingsås! Ni var väl värda segern!

2019-08-28

— Hej på er igen! sa "huschauffören" Sören Elofsson sedan den fulltaliga supporterskaran äntrat bussen vid Macken i Fagerås i arla morgonstund.

För det var ju bara fyra dagar sedan den lyckade resan till Nora och Pershyttan.

På nedresan repeterades nya hejaklacksramsor taktfast och i tävlingssalongen i Torslanda hördes Frykerudsklacken som vanligt bäst — men det hjälpte alltså inte den här gången.

Generalmissar

Frykerud/Värmland kom aldrig riktigt in i matchen efter ett par generalmissar redan i upptakten. Den ena i ämnet Beatles, den andra ifråga om diverse blandningar.

— Beatles tillhörde inte våra största ungdomsidoler och vi hade för dåliga kunskaper om starka såser och drinkblandningar, konstaterade tävlingstrion Bertil Haglund, Gunnel Juhlin och Bengt Carlstedt.

Tre poäng upp i halvtid

I halvtid hade Frykerud/Värmland tre poäng upp till ledande lag och fortfarande fanns förstås chansen att med de "rätta" frågorna avancera.

Men man får inte alltid som man vill. Inte heller i andra halvlek räckte kunskaperna till även om andra avdelningen poängmässigt blev klart bättre.

Vi avrundade med en trepoängare i ämnet djur och i slutprotokollet noterade Frykerud/Värmland 21 poäng.

Slog Göteborg!

Men vad hjälpte det när Norra Älvsborg genom Alingsås var ännu ett par snäpp bättre och hamnade på 28 poäng i slutkolumnen.

— Vi slog i alla fall arrangerande Göteborg! konstaterade Värmlandstrion.

Supporterskaran inklusive lagledaren Lisbeth Staaf Igelström tröstade på hemresan:

— Frågorna var jättesvåra och vi tycker att ni gjorde det bra! sa Lisbeth. Vi kommer igen nästa år när Värmlands står som arrangör för regionfinalen.

Och framkomna till Macken i Fagerås sa Sören Elofsson:

— Tack för idag! Vart ska vi resa nästa vecka?

Och tillade:

— Om ni inte har något annat för er kan ni följa med mig till Skottland!

Text: Bengt Carlstedt
Foto: Elisabeth Karlsson

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.