A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Aktiviteter

Boule på Lundavallen - trevligt sätt att umgås

— Snyggt spelat! berömmer Hugo Torstensson och ger medspelaren Roland Ågren en klapp på axeln. Men det var motståndarna Marianne Karlsson och Stig Åkerman som till slut vann matchen. — Snyggt spelat! berömmer Hugo Torstensson och ger medspelaren Roland Ågren en klapp på axeln. Men det var motståndarna Marianne Karlsson och Stig Åkerman som till slut vann matchen.

Säg boule - och ett glatt gäng i PRO Frykeruds växande medlemskader får bra vibrationer. Två gånger i veckan träffas de på Lundavallen för sisådär tre timmars trevlig och spännande samvaro.

Inklusive en halvtimmes kafferast, där samtalsämnena ofta handlar om något helt annat än fenomenala insatser ute på tävlingsbanan.

Det är i ena hörnet av stora grusplanen som bouledramatiken utspelar sig varje onsdag och lördag mellan klockan 10 och 13, ungefärligen.

Hög kvalité

Boulebanan på Lundavallen håller hög kvalité och vårdas mönstergillt av en grupp entusiaster med Hugo Torstensson i spetsen.

— Just nu i början av maj är underlaget visserligen lite mjukt men det blir bättre längre fram på säsongen, säger Hugo.

Det var ett tag sedan vi hälsade på boulegänget. Den aktiva gruppen är till numerären ungefär densamma — totalt ett 20-tal medlemmar.

— Men alla är ju inte med samtidigt, säger Hugo. För det mesta brukar vi vara 15-16 deltagare. De flesta har varit med länge men så finns det också de som kommit med på senare tid.

Fler är välkomna

— Det känns väldigt bra och vi ser gärna att det kommer ännu fler nya, särskilt damsidan behöver förstärkning.

Boule är en sport som passar alla åldrar och följaktligen även pensionärer. Den är dessutom lätt att lära.

På tio minuter har man inhämtat det nödvändigaste i regelväg. Men å andra sidan kan det ta hela livet att utveckla spelet till fullkomlighet, får vi fåkunniga i branschen vetskap om via Google.

Skoj tillsammans

— Framför allt är det ett trevligt sätt att umgås på, säger Hugo. Vi är ett fint gäng som har skoj tillsammans och även om tävlingsmomentet också är viktigt är det aldrig några sura miner när kloten rullar galet.

Utrustningen behöver inte kosta skjortan. Ett sällskapspaket från Biltema för hundralappen kan duga till att börja med.

För den som vill gå upp i kvalité finns det hur mycket som helst att välja på. Ända upp till Rolls Royce-modellen som lär kosta flera tusenlappar — per klot!

Ställer upp i DM

Så här års en bit in i maj månad börjar tävlingssäsongen komma igång och för Frykeruds del väntar i sommar deltagande på flera håll, bland annat Kristinehamn med ett par tremannalag och Dalsland med ett par tvåmannalag.

— Vi ställer också upp i DM med ett tremannalag strax före midsommar, berättar Hugo.

Hur det går på tävlingarna kommer vi kontinuerligt att redovisa här på PRO Frykeruds hemsida.

Se bildspel >>

Text och foto: Bengt Carlstedt

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.