A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Välkommen till PRO Svartbäcken.

PRO Svartbäcken bildades 27 november 1972 genom att Uppsala pensionärsförening delades i PRO Föreningarna Fjärdingen, Eriksberg och Svartbäcken bl.a. för att bättre passa Uppsala kommuns normer för anslagsfördelning. PRO Svartbäcken fick då C:A 1100 medlemmar. 1986 avgränsades föreningen till Gamla Uppsala och Svartbäckens kommundelar PRO-Pensionärernas Riksorganisation är en ideell, politiskt obunden förening, som bevakar pensionärernas intressen i olika samhällsfrågor, just nu framför allt skatter, pensioner, boende och omsorg.De lokala föreningarna engagerar sig också i frågor som rör respektive ort. I PRO Svartbäcken är kollektivtrafiken en aktuell fråga som kommer att diskuteras på medlemsmöten under året. Vi ordnar också verksamheter för medlemmarnas glädje och gemenskap t ex studiecirklar, resor och teaterbesök. Medlemsbrev skickas ut per e-post varje månad, med påminnelse om kommande aktiviteter. Du som är medlem, lämna din e-pöstadress till svartbacken@pro.se om du inte redan får medlemsbrev.


PRO Svartbäcken har idag c:a 700 medlemmar. Vi annonserar våra medlemsträffar, resor, utflykter i UNT under pensionärsnytt på lördagar och informerar på vår hemsida samt på anslagstavlan i Nyby Servicehus.

Aktuellt från Svartbäcken

 • Resa till Ingbo källor m.m. 15/8-2019

  2019-08-15 31 PRO-are gjorde en trevlig resa till Ingbo källor där kaffe medförd severades samt vi fick en guidning om källorna. Vidare till Gysinge bruk där lunch serveras i Orangeriet. Sedan föjfde e utmärkt guidning om brukets 300 åriga historia som avslutades med hur bruket kom i PRO:s ägo. På hemresan stannade vi i Harbo på By gårdsbageri där kaffe serverades och vi fick tillfälle att handla av bageriets varor. En i allas tycke trevlig dag med fint väder.

  Läs mer
 • Månadsträff 23/4-2019

  2019-04-23 52 st. PRO-are hade slutit upp i det vackra vårvädret för att lyssna till Miriam Tallroth från Humanjuristerna som berättade om Framtidsfullmakert och Testamenten. Gott om frågor till Miriam kom från PRO-arna. Efter kaffe kom information från styrelsen om vårens och sommarens resor och utflykter. Dagen avslutades med ett blomlotteri innan vi åter fick gå ut den den vackra våreftermiddagen.

  Läs mer
 • Studiebesök på Erikshjälpen 3/4-2019

  2019-04-03 15 st PRO Svartbäcken medlemmar deltog i detta studiebesök på Erikshjälpen på Bolandsgatan i Uppsala Guiden Hanna Öberg (bilden) beskrev utmärkt Erikshläpens verksamhet. Till höger på bilden syns Erikshjälpens grundare Erik Nilsson. Hon berättade att överskottet användes till bl.a. barnbyar i utvecklingsländer i främst Afrika. En rundvandring i lokalerna både för försäljning och mottagning av skänkta gåvor av olika slag följde sedan. Erikshjälpen bjöd oss också på kaffe med bulle och kaka,

  Läs mer
 • Rosellakryssning 1/4-2019

  2019-04-01 35 PRO-are följde med på denna Rosellakryssning. Efter att ha inmundigat en stadig buffelunch så samlades vi i Cafe Rosella för att höra Ulf Elfving intervjua den 85 årige skådespelaren Sven Wollter. En mycket intressant timme där Sven berättade mycket från sitt långa liv, läste Frödingdikter sjöng "dans på Brännö brygga". Efter intervjun samlades vi i kaféet för musikfrågetävling där en av våra kvinnliga deltagare vann och blev utsedd till "Östersjöns snilleblixt". På hemreas såldes PRO.skrapslotter och se en av våra medlemmar vann 1000kr!

  Läs mer
 • Månadsträff 26/3-2019

  2019-03-26 41 st PRO-medlemmar hade hörsammat vår månadsträff om aktiviteter och tjänster från Äldreförvaltningen i Uppsala. Sedan kom äldrenämndens ordförande Caroline Hoffstedt ( se bild under Bildarkivet) och berättade om äldrenämndens område. Frågestund följde och sedvanlig information från styrelsen om kommande aktiviteter.

  Läs mer
Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern

Nyheter från PRO Riks

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.