A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Medlemsträffar med bilder.

Höstupptakt den 11 september.

Höstupptakten i Björkbackskyrkan lockade många medlemmar. Numera erbjuder vi också skjuts till våra träffar för de som så önskar .

Till Höstupptakten som detta år hölls i Björkbackskyrkan i stället för i Tobo folkets hus anslöt 75 medlemmar för att träffas, umgås och ta del av information om höstens aktiviteter, resor mm.
Vi bänkade oss vid de höstdekorerade borden efter inköp av lotter från Elsys bord som fyllts med fina vinster.
Göran Carlsson hälsade oss välkomna och presenterade Åke Svahn, vice ordförande och studie-organisatör från PRO Distriktet Uppsala och träffens musikunderhållare Birgitta Andersson och Torbjörn Pettersson.
Åke Svahn höll en information om PRO:s organisation, stadgar och handlingsplan. Han betonade att föreningen är grunden i verksamheten och att det är viktigt att det finns gott om olika aktiviteter att välja på.
Därefter fick vi ett smakprov på Birgitta och Torbjörns repertoar med melodier till musik på dragspel, cittra och munspel. Vi fick höra ”Örbyhuspolskan” och medverkade själva i de välbekanta sångerna ”Gå upp och prova dina vingar” och ”Sjung och le”.
Vi blev serverade goda smörgåsar, kaffe och kaka som köksgruppen ordnat med och informerades om höstens alla aktiviteter.
Boule är den aktivitet som har flest utövare i föreningen med fyra stycken boulelag. Lagen heter Örbyhus, Tobo, Vendel och Erik XIV.
I det nyss avslutade seriespelet vann Tobo i serie A och Erik XIV kom tvåa i serie B.
Vendel kom på tredje plats och Örbyhus kom på femte plats i serie B.
I den årliga boule-avslutningen spelade 167 personer på 25 banor i Örbyhus och avslutningen hölls i Björkbackskyrkan.
Det var lag Vendel som för andra året organiserade evenemanget som fick uppskattande ord av de medverkande boulespelarna.
Läs gärna reportaget om Bouleavslutningen i Norra Uppland den 18 september!

Exempel på andra populära aktiviteter är vegetarisk matlagning, styrketräning, läsecirkel, ”handarbete med prat”, återvinningsslöjd, kortspel, trav, fiske, betonggjutning , sidensjalsmålning och promenadgrupp .
Nya aktiviteter för hösten är bland annat en studiecirkel om Elsie Johanssons liv och en cirkel i Excel.
Exempel på kommande resor under hösten och vintern:
Skärgårdskryssning med Rosella den 1/10,resa till Thuns måndagen den 28/10, Sala silvergruva den 15/12 och Gävle konserthus den 7/11.
Se ytterligare info på PRO Vendels hemsida.
Därefter informerade Göran om våra kommande medlemsvärvnings-aktiviteter i oktober och tider för föreningens ”Öppna hus i november” och att vi behöver medlemmar till valberedningen.

Nästa möte är den 16 oktober med Afternoon-tea och information i konsumentfrågor.
På det mötet ska även budget, medlemsavgift, samt verksamhetsplan för 2020 fastställas.

/Kerstin Östervall

Tyvärr inga bilder från detta möte !

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.