A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Medlemsträffar med bilder.

Höstmöte den 16 oktober

Välbesökt höstmöte med Afternoon Tea och konsumentinformation

Till höstmötet kom 78 medlemmar trots lite grått och disigt väder. Göran öppnade mötet och hälsade våra nyaste medlemmar särskilt välkomna. Dagens föreläsare i konsumentkunskap Sanne Lennström hälsades också välkommen. Därefter tog höstmötesförhandlingar vid som dokumenterades av vår sekreterare Inger. Efter val av justerarna Kurt Rehn och Tommy Pettersson blev det paus för konsumentinformation.

Sanne som arbetar i riksdagens civilutskott visade ett bildspel och berättade på ett lättfattligt och intressant sätt om utvecklingen i viktiga konsumentfrågor. Det är viktigt att stärka konsumentens rätt och förhindra att konsumenten inte blir ”satt i skuld” av oseriösa aktörer. Från och med i september i år finns krav på skriftlig överenskommelse vid telefon försäljning och regelverket kring SMS-lån skärptes förr året .Granskning av problematiska branscher, utökad ursprungsmärkning av livsmedel och förlängd reklamationsrätt från 6 månader till 2 år är några exempel på frågor som man arbetar med.
Därefter blev det dags för Afternoon Tea med scones, snittar och kakor och mycket annat gott som köksgruppen serverade med kaffe eller te. Borden dignade av godsaker som alla kunde förse sig rikligt med innan höstmötet åter upptogs.

Verksamhetsplan och budget fastställdes och även medlemsavgiften som även i år lämnades oförändrad på 55 kronor.
Information om kommande resor och aktiviteter följde, gå gärna in på Aktuella resor på PRO Vendels hemsida för att få den senaste informationen.
Efter dragning på lotteriet med Elsys fina vinster och ett stort tack till köksgruppen som ordnat med den fantastiska förtäringen avslutades mötet.
Göran påminde om medlemspuben fredagen den 15 november och de två öppna hus för nya medlemmar som planerats vid två tillfällen i november.

/Kerstin Östervall

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.