A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Medlemsträffar med bilder.

Medlemsträff i Björkbackskyrkan den 11 april

Anders Mattsson stod för underhållningen.

Svängig musik till nyckelharpa fick många att stampa takten!

Till medlemsträffen denna soliga vårdag kom 66 stycken av PRO Vendels medlemmar. Yvonne  hälsade oss välkomna och vi började med fika med goda mackor och kaka som köksgruppen ordnat med.Därefter bjöd riksspelman Anders Mattsson på nyckelharpspel och historier om spelmän och välkända låtar från våra trakter.Anders bodde granne med Erik Sahlström och tillbringade en del tid i hans kök under uppväxttiden. Där fick han lära sig många låtar som Erik komponerat och även låtar av andra spelmän från norra Uppland som ”Harpa-Klas”, ”Sadelmakar-Kalle”, Kalle Styfberg och ”Byss-Kalle”.Några av de låtar som vi fick lyssna på var Göksbypolskan, Vårdroppar, Lärkan och Kycklingpolka.

Efter varma applåder tackade Yvonne för den fina underhållningen med en blombukett.
Elsie informerade om aktuella resor och Astrid om att det finns lediga platser i den kommande kursen i betonggjutning som börjar den 22 maj.
Se ytterligare info på PRO Vendels hemsida.
Nästa medlemsträff blir den 16 maj då det vankas Afternoon Tea, som är en ny aktivitet i vår förening! Alla som kommer iförda en tjusig hatt,både män och kvinnor, kommer att få en blomma.Därefter är det Öppet hus för nya medlemmar i PRO lokalen på Vendelvägen 11 B i Örbyhus den 29 maj  kl:13.
/Kerstin Östervall
Bilder från träffen

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.