A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Primadonna Absoluta

Monica Antonsson, multikonstnär och artistiskt kraftpaket från Vallentuna, besökte månadsmötet i november och berättade om sitt stormiga och rika liv som revymamma och -artist.

2018-11-29 Monica är kvinnan bakom de många lokalrevyerna, som lät sig omtalas vida omkring och som kretsade kring händelser som "makthavarna" kanske inte alltid ville kännas vid.

Men få har kunnat motstå charmen och intensiteten i de sånger och sketcher som sattes upp genom åren. Det blev rätt många revyer som spelades upp på Tuna torg. Men den som tror att det var ett liv i glans och glamour har fel. Det var med mycket små medel man skapade sina uppsättningar, men ensemblen kring Monica bestod av människor som inte bara kunde sjunga, dansa, traktera flera instrument och spela teater. Man kunde sy kostymer, snickra kulisser, sätta ljus, fynda billig rekvisita. På mötet gav oss Monica glimtar av sitt rika -  och då menar jag inte penningstarka- liv och den musikskatt och lokalhistoria som alla hennes  uppsättningar innehållit. Profet i egen stad får kämpa för erkännanden och det var nog lite snålt med responsen på allt fantastiskt Monica producerat, inte från publiken, den var stormande entusiastisk och road, men från "etablissemanget" blåste det ibland lite snålt. Men till sist fick Monica den officiella uppskattning hon förtjänade och när lokaltidningen skrev med fet stil ”Du är magnifik, Monica!”, då blev hon glad.

 Monica Antonsson är inte bara en showartist och revyskapare, hennes samhällsengagemang är stort. Ett journalistiskt driv har fört henne ända till Tjernobyl. Om upplevelserna och mötena med de drabbade där, om det för den egna hälsan riskabla livet i detta dödligt kontaminerade område och om arbetet med att förmedla kunskapen om vad som egentligen hände, kan hon berätta vid ett kommande möte.

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.