A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Cornelistolkaren Mikael Edfelt

Mikael Edfelt på turné Mikale Edfelt har Cornelis hela visskatt i sitt hjärta, sin strupe och gitarr.

Visartisten och skådespelaren Mikael Edfelt kom till Vallentuna med sin musik- och berättarföreställning om en av vår tids största vispoeter och mest folkkära artister Cornelis Vreeswijk.

2019-02-17  Smakprov, brottstycken och ibland alla verserna av de mest älskade sångerna varvades med anekdoter och fakta om Cornelis Vreeswijks framgångsrika liv i Mikael Edfelts föreställning. Han berättade om hur och var visorna och poesin kommit till, om ett utsvävande liv kantat av missöden och dramatik.Edfelt kan konsten att mixa text och musik så att föreställningen aldrig stannar. Hos Edfelt är det inte långt mellan skämt och allvar. Han trollbinder sin publik. Vi sjöng med och mindes texterna, vi ömsom skrattade och grät när minnena väcktes. Mer än 30 år efter sin död har Cornelis en enorm lyssnarskara hos nya generationer.

 


 

Trots ett späckat schema övertalades Mikael att unna sig en smörgås och en kopp kaffe, innan det var dags att dra kärran med gitarr och annan scenisk utrustning ner till tåget för vidare färd till kvällens föreställning på Gyllene Freden.

 

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.