A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Artikelarkiv Vallentuna

 • Magnus Bard, satirtecknaren, vår gäst i oktober

  2019-10-18 Många är vi som imponerats och roats av hans sätt att i en enda bild sammanfatta det som mången journalist stångat pannan blodig för att uttrycka i ord. På debattsidan i den stora tidningsdraken handlar det oftast om att fånga dramatiken i politiken, men lika träffsäkert skildrar Bard den lilla människans vedermödor och funderingar.

  Läs mer
 • Margareta Bergström 80 år

  2019-10-14 Vår ordf Margareta, Maggan, Bergström firade sin 80-årsdag den 26 september 2019. PRO-medlemmar, släkt och vänner strömmade till Fornminnesvägen. Blommor och gåvor fyllde presentbordet.

  Läs mer
 • Tankar om Tankspriddhet

  2019-09-20 Johan Rapp, författare och journalist, fick instämmande nickningar och skratt när han den 11 sept föreläste för 60-talet Vallentuna-PROare.

  Läs mer
 • Vårens sista månadsmöte

  2019-05-08 Vårens sista gästartist var Ola Petterson. Vi har haft besök av många turbadurer och musicerande artister, men ingen har varit den andre lik. Jag nämner några visor som Ola Petterrson valde och ni förstår att luftfuktigheten i rummet steg med många procent: Arvid Törnes Båklandets vackra Maja, Evert Taubes Den jorden som du ärvde, Sven-Ingars Anita, Carls Antons Överby vals, men Pär Rådströms visa Minns du den sommar (som vi främst förknippar med Gunnar Wiklunds stämma) var höjdpunkten för många av oss. Vi hade kunnat lyssna länge på Ola Pettersson och hälsar honom välkommen tillbaka. Under kaffet fick vi fundera över vad den Äldredag, som kommunen ska anordna i höst ,ska innehålla. Margareta Bergström, vår ordförande, samlade in svaren, och tackade sedan för den här vårens möten och önskade alla en fin sommar. Hoppsan, lotterierna höll vi på att glömma, men sen kom dragningen igång och vinnarna fick sina blommor och presentkort.

  Läs mer
 • Krisberedskap

  2019-04-10 Att hoppas på det bästa, men förbereda sig på det värsta, det är vad "prepping" handlar om.

  Läs mer
 • Fransk tv gästar porslinsmålarna

  2019-04-02 Porslinsmålarcirkeln i Vallentuna fick idag oväntat besök av ett tv-team från France télévisions som ville träffa våra porslinsmålare och tala om pensionsvillkoren i Sverige. Att man sökt upp just Vallentuna berodde på att vi har något så ovanligt som porslinsmålning bland våra aktiviteter. Det är vi tämligen ensamma om. Fotografen berättade att även franska pensionärer målar på porslin, men här i Sverige är det vanligare med boule, stavgång, Qigong m m. Med kort varsel fick Ella-Britt Gustafsson och henne deltagare veta att de skulle intervjuas och gärna visa upp sina alster och sitt hantverk. Några av deltagarna intervjuades om hur det är att vara pensionär i Sverige idag. Förväntat var att filmarna under sitt Sverigebesök skulle träffa PROs riksordförande, Christina Tallberg, men att man ville höra vad medlemmar på föreningsnivå har för tankar om pensionssystemet och livet som pensionär var en glad och uppmuntrande överraskning för PRO Vallentunas porslinmålare. Inslaget kommer att visas i ett franskt nyhetsprogram, där Sverige som pensionsland kommer att uppmärksammas. Vi har blivit utlovade en länk på inslaget i sinom tid.

  Läs mer
 • Cornelistolkaren Mikael Edfelt

  2019-02-17 Visartisten och skådespelaren Mikael Edfelt kom till Vallentuna med sin musik- och berättarföreställning om en av vår tids största vispoeter och mest folkkära artister Cornelis Vreeswijk.

  Läs mer
 • Hasseåtagekännaren Mats Hedén underhöll på första månadsmötet

  2019-01-21 Gröna hund - Konstgjorda Pompe - Gula hund - Spader madame - 88-öresrevyn - Glaset i örat - Svea hund - Under dubbelgöken är titlar som väcker minnen!

  Läs mer
Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.