A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Artikelarkiv Vallentuna

 • Monika Lilja Lundin tolkar Edith Piaf

  2020-01-29 Edith Piafs liv och musik tolkades personligt av Monika Lilja Lundin. Monika varvade historien om den franska artisten med att sjunga och spela hennes mest kända sånger och visor.

  Läs mer
 • Släkten följa släktens gång

  2020-01-29 Varannan torsdagsförmiddag samlas släktforskarna i PRO Vallentuna. Cirkelledare är idag Susanne Bergström, som följer upp Uno Skölds långa tradition som ledare för föreningens släktforskare.

  Läs mer
 • Julavslutning 2019

  2019-12-21 Ola Petterson kom som en räddande ängel, när vännen och kompanjonen,Michael Blum, plötsligt blev förhindrad av komma. Och vi visste sedan tidigare visit att vi inte skulle bli besvikna.

  Läs mer
 • Fällorna som får oss på fall

  2019-11-09 Fallolyckor är den olyckstyp som är orsak till att flest människor dör, läggs in på sjukhus för vård och besöker akutmottagningar varje år! Det faktumet har Socialstyrelsen gått ut med som en uppmaning till oss att med stigande ålder blir mer aktsamma. Det var också skälet till att vi bjöd in Lena Hedberg att tala om hur vi kan undvika fallolyckor i hemmet.

  Läs mer
 • Frågesporten 2019: Kårsta! Ni gjorde det igen!

  2019-10-24 Grattis Kårsta! Ni gjorde det igen. Men det var jämnt och det måste till utslagsfrågor för att skaka av sig Vallentunas lag.

  Läs mer
 • Magnus Bard, satirtecknaren, vår gäst i oktober.

  2019-10-18 Många är vi som imponerats och roats av hans sätt att i en enda bild sammanfatta det som mången journalist stångat pannan blodig för att uttrycka i ord. På debattsidan i den stora tidningsdraken handlar det oftast om att fånga dramatiken i politiken, men lika träffsäkert skildrar Bard den lilla människans vedermödor och funderingar.

  Läs mer
 • Margareta Bergström 80 år

  2019-10-14 Vår ordf Margareta, Maggan, Bergström firade sin 80-årsdag den 26 september 2019. PRO-medlemmar, släkt och vänner strömmade till Fornminnesvägen. Blommor och gåvor fyllde presentbordet.

  Läs mer
 • Tankar om Tankspriddhet

  2019-09-20 Johan Rapp, författare och journalist, fick instämmande nickningar och skratt när han den 11 sept föreläste för 60-talet Vallentuna-PROare.

  Läs mer
 • Vårens sista månadsmöte

  2019-05-08 Vårens sista gästartist var Ola Petterson. Vi har haft besök av många turbadurer och musicerande artister, men ingen har varit den andre lik. Jag nämner några visor som Ola Petterrson valde och ni förstår att luftfuktigheten i rummet steg med många procent: Arvid Törnes Båklandets vackra Maja, Evert Taubes Den jorden som du ärvde, Sven-Ingars Anita, Carls Antons Överby vals, men Pär Rådströms visa Minns du den sommar (som vi främst förknippar med Gunnar Wiklunds stämma) var höjdpunkten för många av oss. Vi hade kunnat lyssna länge på Ola Pettersson och hälsar honom välkommen tillbaka. Under kaffet fick vi fundera över vad den Äldredag, som kommunen ska anordna i höst ,ska innehålla. Margareta Bergström, vår ordförande, samlade in svaren, och tackade sedan för den här vårens möten och önskade alla en fin sommar. Hoppsan, lotterierna höll vi på att glömma, men sen kom dragningen igång och vinnarna fick sina blommor och presentkort.

  Läs mer
 • Krisberedskap

  2019-04-10 Att hoppas på det bästa, men förbereda sig på det värsta, det är vad "prepping" handlar om.

  Läs mer
Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.