A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Månadsträff den 11 december

Välkommen till månadsträff Lajla, Barbro och Maj

Välkomnar till årets sista månadsträff

2019-12-11 Månadsmötet

Månadsträff i Tuben

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


den 11 december satte punkt för verksamheten 2019. Ett år, som enligt ordföranden, Inger Sjöberg, inneburit en fin vårsäsong följd av en motig höstsäsong inklusive det faktum att det planerade lussefirandet uteblev p g a återbud från Adolf Fredrik-barnen. Men duon Ronny och Kjell, som hastigt inkallats hade förmågan att höja stämningen till förväntade nivåer. Lussebullar, pepparkakor och chokladgodis bidrog effektivt i samma syfte. Lägg därtill att styrelsen dagen till ära tassade omkring i varierande tomte- och annan julutstyrsel, säljande lotter i ett flertal kulörer. Därmed var feststämningen garanterad.

Ingers utbud av information var avsiktligt kort. Hon meddelade att PRO:s protester mot att bankerna inte hanterade kontanter längre har fått effekt såtillvida att de nu planerar att återgå till att hantera sedlar och mynt igen. Solvig Tjäderqvists dator råkade ut för ett programhaveri som äventyrade bl a utgivningen av vårprogrammet. Men PRO:s tekniknördar ryckte in och avhjälpte problemet. För övrigt informerades om att renoveringen av Edö nu kommit så långt att inflyttning kan ske – men man måste (förstås) ställa sig i bostadskön!. Kaféet på Färnebo öppnar i år inte förrän i februari p g a personalbrist. Medlemmarna uppmanas gynna PRO:s rikslotteri som har mycket ”guld” i vinstpotten. En passande julklapp förslagsvis. Sedan utdelades rosor i tal och på stjälk när en lång rad av volontärer i olika sammanhang förtjänstfullt tackades för sina insatser. Sist men inte minst radades närvarande cirkelledare upp för att få det beröm och de applåder de gjort sig välförtjänta av.

Så levererade de populära Ronny (synth) och Kjell (sång) en lång rad melodier av skiftande slag. Julsånger, Eva Dahlbäcks ”Det bor en ängel i mitt rum” för att hylla nyligen avlidna Marie Fredriksson, rock- och dansbandslåtar från glada 60- och 70-talen. En varmt uppskattad underhållning som belönades med rosor och frikostiga applåder. Avslutningsvis följde lottdragning på ovan nämnda försäljning. Många var de som vandrade hem med vinster i sina kassar. Fler blev visserligen ”lottlösa” men gladdes ändå åt en utmärkt säsongavslutning.

God jul och gott nytt år alla PRO-vänner önskar

 

Nils-Ivar Lindström

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.