A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Jazz i Ladan den 29 maj

musikinstrument

Laddat med swing i Ladan när Bells & Gubbs kom på återbesök

2019-05-29 Laddat

med Hälsingland och familjeband var det när Belles & Gubbs gästade jazzLadan för fjärde gången. Laddat med swing var det också i högsta grad. Med Andrew Sisters som förebild gavs många prov på hur fint arrangerad stämsång kan låta när den är som bäst.
Bells & Gubbs musicerar

Två av tjejerna är för övrigt syskon och den tredje är gift med bassisten. I nämnd ordning Anita Svantesson, Eva Svantesson-Hedlund, Ewa Olofsson-Lindblom och Anders Lindblom. Lägg därtill Tore Jansson på trummor och Göran Schultz på piano så fullkomnas (nästan) anknytningen till landskapet ifråga. För eftersom saxofonisten Mats Söderqvist är hälsing till börden så är det bara Stephan Lindstein, trombon, som får finna sig i att vara utböling. Men vad gör det när allt svänger så gott. Mats bidrar också med fyndiga texter med hälsinge-stuk, och Gösta är en utmärkt entertainer. Det visade han i ”Lady be good” och ”Shake. rattle and roll”. Bland övriga godbitar kan nämnas ”Dedicated to you” och ”Them there eyes”.

Dialogerna på estraden är både lättsamma och underhållande. de spiller över på jazzkatterna i publiken. Hedrande hänsyftningar till Connie Boswell i Boswell Singers, Ella Fitzgerald och Doris Day gjordes också. Det är bara att konstatera att Kastanjegårdens vänner fortsätter i traditionen som jazzkulturell förvaltare. Nu är det bara Fathers and Sons kvar att spisa den här säsongen, missa inte det. Jag ser fram emot lite boogie-woogie nästa säsong…

 

Nils-Ivar Lindström

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.