A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Händelser och personer

Händelser och personer

I Spånga Folkan har vi våra möten. Spånga Folkan har sitt ursprung i tidigt 1900-tal
Spånga var ursprungligen en arbetarförort, i huvudsak till industrierna i Sundbyberg.
Genom arbetarrörelsen byggdes ett Folkets Hus i trä på den plats som idag är parkeringsplats bakom Spånga Folkan Fastigheten blev med åren otidsenlig och 1939 byggdes den nuvarande fastigheten i ren funktionalistisk stil.

Här berättar vi då och då en liten "fräckis" Gamle bonden Oscar hade fått lite problem med potensen och hustrun och han kom överens om att när han gick ut i skogen så tog han med sig bössan och om då plötsligt lusten föll på så skulle han skjuta ett skott så att hustrun kunde springa dit till honom för en liten herdestund. På senhösten kunde man plötsligt se bonden med ett svart sorgband och grannarna frågade vad som hade hänt. Jo sa Oscar, det är hustrun HON SPRANG IHJÄL SIG UNDER ÄLGJAKTEN.

 PROSA kören söker fler sångare. Kören repeterar varje måndag och har hur trevligt som helst. 

 

Öppna träffpunkten Värsta Allé nr 9 är öppen för alla seniorer i Spånga-Tensta.

Här kan du träffa nya och gamla vänner.

Spånga Medborgarhus där vi vanligtvis har våra möten (Spånga Fgaolkan) har sitt ursprung i tidigt 1900 tal. Spånga var ursprungligen en arbetarförort i huvudsak till industrierna i Sundbyberg. Genom arbetarrörelsen byggdes ett Folkets Hus i trä på den plats som idag är parkeringsplats bakom Spånga Folkan. Fastigheten blev med åren otidsenlig och 1939 byggdes den nuvarande fastigheten i en ren funktionalistisk stil (arkitekt Friz Örn)

Huset blev klart 1939 men de ekonomiska förhållanden blev så svåra under kriget att verksamheten gick i konkurs. Staden köpte fastigheten och driften kom istället att på helt idéell grund skötas av en medborgarhusförening som bildats av det lokala föreningslivet.

Så fungerar verksamheten än idag och för närvarande är 28 lokala föreningar med i medborgarhusföreningen.

Lena Dinter som jobbar på Folkan ser alltid till att vi får den bästa service.

 

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.