A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Om föreningen

Ordförande har ordet

Hej alla medlemmar i PRO Sofia!


Nu är det höst. De dagar som solen visar sig skimrar trädens löv i rött, orange och gult. Det är så vackert, eller hur? Men det finns ju andra dagar också. De dagar som känns ganska jämndunkla. Och när höstblåsten tar tag i träden singlar löven ned och bildar en ganska vacker men hal matta av löv. Så se upp, eller snarare ned! Låt oss undvika halkolyckor! Låt oss i stället fylla hösten med lämpliga aktiviteter inomhus eller utomhus. 

Jag satsar gärna på inomhusaktiviteter om det är mörkt, blåsigt och regnigt ute. Nu är det tid för museer, som vi har så många intressanta av i Stockholm. Jag har ännu inte besökt Stockholms Stadsmuseum. Som efter renoveringen har höjts till skyarna av såväl experter som ”vanligt folk”. Kul när vi är överens någon gång.

Ser också framför mig ett besök på Nordiska museet med den nya och omfattande utställningen ARKTIS MEDAN ISEN SMÄLTER. Ett fantastiskt och viktigt initiativ av museet.   

Att se på utställningar och gå på museer ingår ofta i PRO Sofias program. I slutet av oktober börjar PRO Sofias programgrupp att planera vårens och sommarens aktiviteter. Har du förslag på någon aktivitet som du skulle vilja se i vårens program, hör av dig till mig så tar jag med förslaget i våra diskussioner.

I början av oktober besökte drygt 20 PRO-medlemmar Mariehamn. Sveriges tidigare FN-ambassadör och ambassadör i Finland, Anders Lidén, berättade initierat om Sveriges och Finlands långvariga relation och hur FN bidrog till att lösa Ålandsfrågan. Sveriges generalkonsul på Åland, Claes Hammarbjöd oss och ett antal ålänningar på mingelfest på konsulatet. Uppskattat och trevligt! 

Vill du göra någon resa med PRO Sofia och övriga innerstadsföreningar under våren? Endags eller flerdags? Jag tar tacksamt emot förslag. 

Nästa medlemsmöte går av stapeln tisdagen den 12 november. Det är höstmöte vilket innebär att vi ska anta verksamhet och budget för 2020. Du kommer väl och gör din röst hörd? Som du sett i programmet medverkar Leni Björklund, ordförande i PRO:s Samorganisation i Stockholm. Hon berättar vad som är på gång i PRO och hur vi medlemmar kan påverka arbetet med att göra PRO ännu bättre för oss medlemmar. 

Samma dag, den 12 november, är sista dag för inbetalning av anmälningsavgiften på 125 kr för årets julfest tisdagen den 10 december. Du sätter in pengarna på PRO Sofias pg 84 13 73-4. Vi får jultallrik och dryck samt kaffe och kaka och naturligtvis underhållning. Men vi ses väl redan den 12 november, eller hur? 

Berith Granath
Ordförande PRO Sofia

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.