A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Välkommen till PRO Kärrtorp!

 Nya medlemmar är alltid välkomna! Kolla i aktivitetskalendern så får du en överblick.

 

 

Öppet hus med kaffeservering i PRO-lokalen,  tisdagar och torsdagar kl 11-14.

 

Boulesäsongen är nu över! Välkommen åter till våren!

 

 

Aktuellt från Kärrtorp

 • Månadsmötet i november 2019

  2019-12-02 Knökfullt på Reflexen när ”Björksångarna” underhöll på PRO Kärrtorps novembermöte. Över 60 personer fanns i Reflexens foajé när PRO Kärrtorp gästades av ”Björksångarna” från PRO Björkhagen-Hammarbyhöjden och ordföranden i PRO Stockholms län Gunnar Sandell. I ”Björksångarna” som leds av Eva Boström deltar också medlemmar i PRO Kärrtorp. Gunnar Sandell informerade om den undersökning av vårdcentralerna som PRO-distrikt genomfört. Den vanligaste kritiken gällde tillgängligheten. Man får vänta för länge på att komma till läkare, vilket bekräftades i den efterföljande diskussionen. Sandell tog även upp förra årets dåliga snöröjning och sandning av gångbanorna i Stockholms stad och krävde förbättringar. Vid mötet gavs information om vaccinering mot influensa vid Dalens och Björkhagens vårdcentraler.

  Läs mer
 • Markuskyrkan

  2019-11-03 Studiebesöket i nyrenoverade Markuskyrkan 1 oktober samlade 22 medlemmar i PRO Kärrtorp och PRO Björkhagen-Hammarbyhöjden. Under ledning av kyrkoherde Maria Berg gavs en ordentlig genomgång av Markuskyrkans nyrenoverade lokaler. Det är främst ventilationen och elsystemet som omfattas av renoveringen. Länsstyrelsen som bevakar k-märkta byggnader är mycket nöjd med åtgärderna som kostat 40–50 miljoner kr, pengar som församlingen fonderat. Deltagarna fick möjlighet att komma upp i klocktornet och att se rum som man vanligtvis inte besöker. Anders Helsing, tidigare ledamot i kyrkorådet, gav en historisk bakgrund till renoveringen. Kyrkoherden informerade även om verksamheten varav framgick att konfirmationsplatserna är fyllda och att 60 ungdomar står i kö.

  Läs mer
 • Studiebesök

  2019-10-31 PRO Kärrtorp gjorde studiebesök på Stockholms stadsmuseum. En engagerad guide, Lena Lövdahl, visade på ett spännande sätt nyrenoverade stadsmuseet för 22 nöjda deltagare. Olika århundraden passerades och särskilt intressant var informationen om den omfattande ryska handelskolonin på 1600-taletsom som höll till där Stadsmuseum nu finns vid Slussen och som gett upphov till namnet Ryssgården. Vidare fick man se ett mycket speciellt ur tillverkat av urmakare Fredman känd från Bellmans epistlar. Det finns mycket mer att se och går man på egen hand är det fri entré. Ansvarig för studiebesöket var Leif Karlsson.

  Läs mer
 • Oktober månadsmöte

  2019-10-24 Parkförvaltning och snöröjning på PRO Kärrtorps oktobermöte. Parkingenjör Peter Mellin från Skarpnäcks stadsdelsförvaltning berättade att Skarpnäcks stadsdelsnämndsområde har i jämförelse med andra stadsdelar en liten befolkning på en stor yta med bland annat två naturreservat. Stadsdelsförvaltningen har ansvar för parkerna och fastighetskontoret för naturreservaten. Parkerna sköts av entreprenören Svevia med underleverantörer. Nytt är att man ska ha slåtterängar på Nytorpsgärde. PRO Kärrtorps förslag om beskärning av gamla fruktträd på kommunens mark har lett att man i utbildningssyfte gjort beskärningar i Kärrtorpsparken. Plaskdammen i Magnebergsparken renoveras.

  Läs mer
 • Läsecirkel

  2019-10-03 PRO Kärrtorps läsecirkel i full gång i PRO-lokalen. Onsdagar kl 10 -12 läser medlemmar ”Min mormor hälsar och säger förlåt” av Fredrik Backman. Ledare för cirkeln är Lennart Öström. Deltagarna får boken för 50 kronor och betalar 50 kronor för kaffe med dopp vilket gäller hela tiden som cirkeln pågår. Nya deltagare är välkomna. Kontakta gärna Lennart 072-5118391.

  Läs mer
Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern

Nyheter från PRO Riks

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.