A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Välkommen till PRO Kärrtorp!

 Vårens och sommarens resor.

 

 Tisdag 25 juni. Nytt datum för resa till Ålö och Båtshaket. Båt från Nynäshamn kl 11.10.

 OBS. Anmälan till Ålö- resan tisdag den 25 juni ska göras till Lisbeth Wall senast måndag 17 juni. Anmälan är inte bindande men restaurang Båtshaket vill veta ungefär hur många som kommer.

 

 Måndag 8 juli Lövhagen Nynäshamn. Samling vid pelaren Gullmarsplan kl 9.

 

Information om resorna: Lisbeth Wall 072 916 95 65.

 

Gemensam måltid med egen mat i PRO-lokalen  lördagarna 15 juni, 20 juli och 17 augusti. Alltid kl. 13  och hjärtligt välkommen!

 

Öppet hus med kaffeservering i PRO-lokalen,  torsdagar kl 11-14 juni-juli- augusti.

 

Boule i Kärrtorpsparken måndagar kl 11-13!

 

 

Aktuellt från Kärrtorp

 • Maj månadsmöte

  2019-06-05 Dragspel och kontanthantering vid PRO Kärrtorps maj-möte. Erik Iivonen med dragspelarna Ester, Linnea, Ebbe och Oskar från Kulturskolan gladde mötesdeltagarna med fin musik. Erik berättade att han under 30 år som lärare fått fram många förnämliga dragspelare. Frågan om bankerna och kontanthanteringen har intresserat PRO Kärrtorp i många år. Föreningen har varnat medlemmarna för att ha mycket kontanter hemma eller när man går och handlar. Kortbetalning fungerar utmärkt och allt fler har Swish. Men många äldre vill betala kontant och kräver därför att kontanthanteringen ska fungera. Det gäller också föreningar som säljer lotter och har loppmarknader. PRO Kärrtorp har skrivit om saken till Riksbankschefen och von Koskull, VD i Nordea. Erik Skogens, kontorschef vid Nordea Farsta, medverkade vid mötet och informerade om att man skapar kontantcenter där man under trygga former kan sätta in och ta ut kontanter i form av sedlar. Dock ej mynt. Kontantcenter finns i Farsta. Närmaste Nordeabank med kontanter finns på Folkungagatan. Inbjudningar kommer till kundträffar som görs i samarbete med biliotek. Lagstiftning om kontanthantering väntas och ska då gälla både insättning och uttag. Kritik har riktats mot utredningsförslag som enbart gäller uttag av kontanter via bankomat.

  Läs mer
 • Skärtorsdagen 2019

  2019-04-29 Öppet Hus med påskfirande och plantering av blommor vid PRO-lokalen. Det har blivit tradition i PRO Kärrtorp att ha Öppet Hus i PRO-lokalen Kärrtorpsvägen 23 även på skärtorsdagen. Sussie Hellsten och Elvy Fougner hade ordnat med smörgåsar och gott kaffe som uppskattades av de många besökarna. Elvy, som är föreningens egen trädgårdsmästare, hade också planterat penséer utanför lokalen vilka lyser upp tillsammans med de perenna påskliljorna. Något som uppskattas inte minst av de boende i området.

  Läs mer
 • Månadsmöte i april

  2019-04-29 Information om äldreomsorgen och sång av ”Björksångarna” stod på programmet när PRO Kärrtorp hade aprilmöte i Reflexens välfyllda foajé. Avdelningschefen vid Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Karin Bülow berättade om hemtjänsten i Skarpnäcks stadsdelar och Hemmet för gamla i Enskededalen. Skarpnäcks hemtjänst tillhör de bästa i Stockholms stad och förvaltningen arbetar med att göra den ännu bättre. Anställda som behöver utbildning i svenska språket går i team med svensktalande för att lära sig språket. Ett nytt vård-och omsorgsboende med 72 lägenheter planeras vid Bergholm i Bagarmossen. Det beräknas stå klart 2027 då andelen personer över 80 år har ökat i Skarpnäck. Till dess kommer A-delen vid Hemmet för gamla att vara öppen. Där krävs dock en hel del renoveringar. Karin Bülows information följdes av en lång rad intressanta frågor.

  Läs mer
 • Studiebesök Pressbyrån museum

  2019-04-12 PRO Kärrtorp på studiebesök i på Pressbyråns museum i Stockholm. 17 medlemmar under ledning av Britt-Marie Löndqvist tog tunnelbanan till Stadshagen till ett av stadens mindre kända museer, Pressbyråns museum alldeles under Essingeleden. Efter kaffe i den lokala Pressbyrån tog dagens guider Hans Hallqvist och Folke Lundberg deltagarna ner i en källarlokal där museet är stationerat. Det visade sig att Hans hade bott på Arkövägen i Kärrtorp på 1950-talet. Med stor inlevelse berättade de båda Pressbyråveteranerna om Pressbyråns start och verksamhet i över 100 år. Tidningar var den helt dominerande kommunikationskanalen på 1800-talet långt före radion som kom 1925. Och när järnvägen byggdes ut beslutade Järnvägsstyrelsen 1899 att uppdra åt ett enskilt företag att sälja tidningar på tåg och järnvägsstationer. Det blev upprinnelsen till Pressbyrån.

  Läs mer
 • Årsmötet 2019

  2019-03-24 Lennart Öström ny i PRO Kärrtorps styrelse. Sussie Hellsten omvaldes till ordförande och Lennart Öström valdes till ny ledamot i PRO Kärrtorps styrelse när föreningen hade ett välbesökt årsmöte i Reflexens foajé under ordförandeskap av Curre Hansson. Till ledamöter i styrelsen valdes även Ingrid Staf, Lisbeth Wall och Britt-Marie Löndqvist, alla omval. Ny revisor blev Aina Persdotter och ny revisorsersättare Birgit Persson. Birgit som lämnade styrelsen och avgående revisorn Rita Hörnblad Dahl avtackades med blommor. Valberedningen bestående av Anne-Marie Wohlin, Elvy Fougner och Lillemor Karlsson omvaldes. Verksamhetsberättelsen och ekonomiska berättelsen för 2018 godkändes och styrelsen beviljades ansvarsfrihet. Av verksamhetsberättelsen framgick att föreningen haft en omfattande verksamhet 2018. Leif Karlsson rapporterade från Skarpnäcks pensionärsråd som behandlat uppföljningen inom äldreomsorgen, upprustningen av Kärrtorpsplan, föreningsbidragen och den indragna annonseringen i Mitt i Söderort. Mötet beslutade att en skrivelse ska sändas till borgarrådet Helldén (MP) om den dåliga snöröjningen.

  Läs mer
Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern

Nyheter från PRO Riks

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.