A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Ljusterö Pensionärsföening

Inte för ung, aldrig för gammal

 
En servett utgör stiftelseurkunden för Ljusterö pensionärsförening. Året var 1981 och på den servetten skrev de som samlats för att organisera verksamheten för äldre på Ljusterö sina namn. Servetten förvaras av föreningen som en dyrbarhet.
En av det tjugotal personer som skrivit sitt namn på servetten var ägaren till sågen i Mjölnarström, Per Andersson. Han blev vald till ordförande för den nybildade föreningen. Han har hittills haft fem efterföljare på posten.
Grundarna ville dra nytta av någon riksorganisation för pensionärer och valet föll på PRO. För att alla skulle känna sig hemma i föreningen beslöt man att föreningen skulle förhålla sig strikt neutrala i partipolitiska frågor och istället satsa på trivsam samvaro.
Den inriktningen har gjort föreningen till en av de allra största organisationerna på Ljusterö och dessutom lockat ett betydande antal pensionärer från andra orter.
Mycket snart växte en rik flora av gruppverksamheter fram. Idag redovisar föreningen ett tiotal sådana grupper årligen.
Att bli pensionär efter ett aktivt yrkesliv kan medföra problem. Man mister ju arbetskamrater, meningsfull daglig verksamhet, position och mental förankring. Då gäller det att fylla tomrummet som uppstått. Inte alla har fritidsintressen som fyller ut. Gemenskapen med andra i samma situation kan erbjuda trygghet och glädje.
Man måste bara komma över "jag är för ung och rask för att vara ihop med äldreäldre". Det är en känsla som kan dövas genom att komma till föreningen och pröva på.
Vi har roligt ihop. Vi tycker om att åldras ihop. Vi är egentligen ganska lika och de olikheter som finns berikar oss. 
Så välkommen till Ljusterö pensionärsförening!
Ingvar Laxvik
f d Ordförande
Nuvarande styrelse  instämmer "Välkomna till vår förening"
FÖRENINGENS PG: 39 48 20-5
SWISH: 1234523445
MAIL: ljustero@pro.se
FÄRDTJÄNST från ön: 08 730 80 50
                      till ön:   08 720 80 70
Resegarantin:             020 077 66 55

Jag vill bli medlem nu >> 

Aktuellt från Ljusterö

 • I CORONATIDER

  2020-03-28 Vi i styrelsen hoppas att alla medlemmar på Ljusterö fått information om att man på Tempo på tisdagar och torsdagar hjälper till att plocka ihop varor som man beställer före kl 12.00 dessa dagar. Hämtar gör man vid lastkajen på baksidan och betalar med swish eller ev mot faktura. Detta är ett samarbete mellan Tempo och församlingen som vi uppskattar mycket. Dessutom håller Tempo öppet för 70+ och andra riskgrupper mellan 07.00 - 08.00 på tisdagar och mellan 09.00 - 10.00 på söndagar. Vi i styrelsen vill verkligen tacka Kerim med personal. Till dig som saknar att ha någon att prata med, hör gärna av dig till någon av oss i styrelsen. Våra telefonnummer hittar du under fliken "om föreningen". Vi vill även uppmana våra medlemmar att om möjligt njuta av vår natur och du vet väl att föreningen har promenader varje onsdag kl 10.00 med olika träffpunkter. Kontakta gärna Ulf Brandstedt på tel 072 701 31 47 om du vill vara med. Ta hand om er Styrelsen

  Läs mer
 • INSTÄLLT MÅNADSMÖTE

  2020-03-12 Med anledning av risk för spridning av coronaviruset har styrelsen beslutat att inställa medlemsmötet den 30 mars. Vår förhoppning är att det lugnat ner sig till mötet i april så att det kan hållas enligt plan. Även PRO centralt har påtalat problematiken och uppmanat oss att tänka på att i görligaste mån inte möjliggöra ytterligare spridning.

  Läs mer
 • NY STYRELSE

  2020-03-10 Vid årsmötet och 2020-02-24 valdes två nya medlemmar in i styrelsen, Rolf Sundewall och Berit Nyberg. Vår ordförande heter Rolf Sundewall, ny lotteriansvarig är Berit Nyberg och Marie Ljustermo blir vårt nya studieombud. Birgitta Saarikoski lämnar styrelsen och vi tackar henne för mycket gott nedlagt arbete genom åren. Styrelsens sammansättning för övrigt se under "Om föreningen". Margareta Lanner är ansvarig för vår hemsida och tar gärna emot bidrag att publicera. Margareta träffas på tel 070 66 707 44

  Läs mer
 • Julbord 2019

  2019-11-05 I år äter vi vårt julbord på restaurang Skärgården i Linanäs. Gå in i aktivitetskalendern för mer information

  Läs mer
Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern

Nyheter från PRO Riks

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.