A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Ordförande har ordet

(om du vill se större text tryck <ctrl><+>) (om du vill återgå tryck <ctrl><0>)Ola ordförande med vit ram

Ett nytt verksamhetsår ligger framför oss. Vi hade vårt årsmöte den 19 februari då vi gick igenom föregående års verksamhet och valde ledamöter för 2019. Det bjöds på tårta och underhållning av Roger Genders, en Ältabo och trubadur. Glädjande många medlemmar kom till mötet och vi fick hämta mer tårta och koka mer kaffe, men det var ett kärt besvär. Jag hade glädjen att hälsa fyra nya medlemmar välkomna.

Vi kommer att fortsätta vårt idoga arbete att både underhålla och utveckla vårt närsamhälle och påverka samhället i stort. Det gör vi genom att tex fortsätta med de öppna kaféerna som vi har varannan tisdag och där vi ofta har inbjudna gäster som kan bidra med kunskap i viktiga frågor.

Vi påverkar också genom att vara med i det Seniorråd som är knutet till Nackas kommunstyrelse. Där tar vi upp frågor som särskilt berör äldre. Vi vill att kommunen ska anstränga sig mer för att det byggs trygghetsboende för oss äldre och som är hyresrätter med rimlig hyra. Vi vill att kommunen ska göra mer för att minska den digitala klyfta som finns mellan de som har tillgång till och kan hantera datateknik och de som inte har varken tillgång till eller råd att skaffa.

Nu har vi fyra studiecirklar igång, alla gratis, läs mer om det i programmet och håll utkik på affischerna i centrum. Är du sugen på något som inte finns med i vårt utbud så hör av dig till mig så ska vi göra vad vi kan för att genomföra det.

Oönskad ensamhet är en viktig fråga och ett stort problem för många äldre. Det är som känner sig utanför gemenskap och många av dem drar på sig onödiga sjukdomar på grund av det. Det är faktiskt möjligt att minska det utanförskapet om vi alla hjälps åt. Vår förening fortsätter samarbetet med kommunen och har också fått extra pengar för att kunna genomföra det vi tror kan minska utanförskapet. Du som enskild medlem kan också bidra på ditt sätt. Bjud med en vän eller någon som du tror kan vilja följa med nästa gång du själv går på något som vi bjuder in till. Fråga kostar ingenting, men kan vara ett första steg till att bryta en isolering.

Vi ses nästa gång på någon av alla våra aktiviteter.

www.pro.se/alta till vår hemsida

Till samorganisationens hemsida 
http://pro.se/distrikt/stockholms-lan/samorganisationer/nacka/

alta[a]pro.se till föreningens brevlåda

 

Aktuellt från Älta

Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern

Nyheter från PRO Riks

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.