A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Verksamhet

Resor-Kultur-Utflykter

Nackaföreningarnas gemensamma

resor och kulturprogram 2020

 

Följ gärna med på vårt varierande program!

 

 Betalning av resor skall alltid ske till det plusgiro eller bankgiro som anges för respektive resa.  Vid vissa resor skickas faktura från Resebolaget.

 

Du skall alltid ange namn och vilken resa betalningen avser. 

 

Tips: vänta inte till sista anmälningsdagen. De flesta resor och utflykter blir ofta snabbt fulltecknade. Först till kvarn gäller

 

Svenska teatern - Helsingfors 15 - 17 mars

 

”The Play that goes wrong” en hejdlös ”kritikerrosad” föreställning (som spelas på svenska) av Henry Lewis, Jonathan Sayer och Henry Shields.

 

Pris 1.677:-/person i 2 bäddshytt, enkelhytt 2.077:-
I priset ingår kryssning Helsingfors med A-hytt utsides, 2x2-rättersmiddag inkl 2 glas vin per gång, 2x2 a la carte frukost, teaterbiljett Svenska Teatern. 

 

OBS! Resan är fulltecknad, men reservlista finns i händelse av avbokningar. Kontakta Laila Ledder tel 070-899 15 93 eller e-post lmledder[at]gmail.com

 

Maximteatern söndagen den 5 april kl 16.00 

 

"Katt på hett plåttak" är författad av Tennessee Williams med bl a Marie Göranzon och Peter Andersson i huvudrollerna

Anmälan snarast till Brita Nyman 070 317 77 33 eller sms samma nummer

Pris 545:-/person, betalas till PRO Fisksätra, bankgiro 624-5062. Glöm inte ange namn + Maxim vid betalningen!

 

Hollands Blommor och Kanaler 5 - 9 maj

 

I reseprogrammet ingår kanaltur i Amsterdam, besök på Anne Franks hus, dagsutflykt till Geithorn, heldag i Keukenhof med alla blommor. Utflykt till  Alkmaar ost och den pittoreska byn Zaansse Schans, känd för sina originalbyggnader. Även ett besök i Rembrandthuset.

Pris 12.895:-/person i dubbelrum. Enkelrum 14.695:-
I resans pris ingår: Transfer tur och retur Nacka – Arlanda. Flygresa inkl skatter och bagage, 4 nätter del i dubbelrum, 4 frukostar, 3 luncher inkl måltidsdryck 4 middagar inkl ett glas öl/vin. Utflykter och entréer enligt program. Svensk guide i Holland

OBS! Resan är fulltecknad, men reservlista finns i händelse av avbokningar. Kontakta Laila Ledder tel 070-899 15 93 eller e-post lmledder[at]gmail.com

 

Dagsutflykt till Julita gård tisdagen den 26 maj

 

Julita Gård ligger i hjärtat av Södermanland, vid sjön Öljaren, cirka
25 km nordväst om Katrineholm. I den bevarade miljön från förra
sekelskiftet finns en vidsträckt park, trädgårdar, örtagårdar, vackra
och väl bevarade byggnader. Gårdsmejeri, brandstation, tegelbruk,
väderkvarn, såg och allt annat som hörde ett storgods till.

Program:
08.00 Buss från Orminge centrum, stora parkeringen.
08.10 Buss från Ektorps Centrum, bussfickan.
08.30 Buss från Järla station, Värmdövägen 121, stora parkeringen.
08.50 Buss från Älta centrum, Flädervägen
Ankomst Julita c:a 10.00. Vi startar dagen med busskaffe och smörgås
10.45 Guidad besök på Julita Gård med parker, trädgård och Stora Huset.
13.00 Gemensam lunch på Julita värdshus.
14.30 Besök på Factory Oulet i Vingåker.
16.00 Hemresa.
Ca 17.15-18.00 åter avreseplatserna

Pris 795:-/ per person, som betalas till PRO Älta bankgiro 5235-3752 senast den 12 maj. Glöm inte att ange namn och resa vid inbetalningen! I priset ingår: bussresa, busskaffe med smörgås, entré och guidning av Julita Gård, buffelunch på Julita Värdshus, besök på Vingåker Outlet.

Anmälan till i PROlokalen, Karpgatan 15 senast den 12 maj.

 

Småland – Rundresa 12 - 15 juni

 

12 juni Avresa från Nacka mot Jönköping. Lunch på motell Vätterleden. I Jönköping får vi en guidad tur av Tändsticksmuseet. Här får vi veta
hela historien om tillverkningen av tändstickor. Vår resa fortsätter vidare
till Växjö i Småland där vi skall bo alla våra dagar här i Småland. Innan vi åker till Elite Stadshotell träffar vi vår guide som tar oss på en guidad tur i Växjö. Middag på hotellet.

 

13 juni Frukost på hotellet. Vår guide som ansluter klockan 08.30 kommer att ta oss till den bygd som Vilhelm Moberg gjorde känd genom sina böcker. Lunch på Grimsnäs herrgård. Efter lunch ett besök på Huseby, en gång Sveriges största järnbruk och berömt genom fröken Florence Stephens och svindlade affärer. Idag en ovanligt välbevarad 1800-tals bruksmiljö. Senare på eftermiddagen kommer vi till Älmhult för besök på IKEA-museet. På vägen dit får vi höra den fantastiska historien om Ingvar Kamprad och IKEA. Vi är åter på vårt hotell i Växjö vid 18-tiden. Middag på hotellet.

 

14 juni. Frukost på hotellet. Vår guide ansluter klockan 08.30. Första besök blir på Smålands största glasbruk, Kosta. Här får vi en visning av den vackra utställningshallen, höra om brukets historia och tillfälle att handla kristall till fabrikspriser och mycket annat i Outlet-gallerian. Vi fortsätter österut till Kalmar vid kusten.  I Kalmar gör vi en stadsrundtur i en av Smålands bäst bevarade stadskärnor innan vi äter lunch i Slottsresturangen. Sen blir det guidad visning av slottet, en av Sveriges finaste Vasaborgar. Därefter besöker vi Målerås, Smålands näst största glasbruk, med en helt egen stil på sitt glas. På vägen tillbaka till Växjö besöker vi Granhults kyrka. Sveriges äldsta träkyrka. Åter i Växjö ca 17.30. Middag på hotellet.

15 juni. Frukost på hotellet. Utcheckning från hotellet. Avresa klockan 08.30. Vi åker mot kusten för att stanna i Oskarshamn där vi ska få en guidad visning av Döderhultarmuseet. Vi kommer också att besöka Vimmerby och Astrid Lindgrens Näs  Vi börjar med lunch för att efter lunchen se en film innan vi med en audieguide går igenom museet. Efter det så beser vi trädgården och Astrid Lindgrens barndomshem (går bara att se från utsidan) Här stannar vi till klockan ca 15.30. Framåt ca 20.30 är vi åter i Nacka

 

Pris 5.995:- per person. Enkelrum 6.710:-
I priset ingår 3 frukostar, 4 luncher, 3 middagar, boende i dubbelrum på Stadshotellet i Växjö. Lokalguide dag 2 o 3 och alla arrangemang som
nämns i programmet.

 

Anmälan  i PROokalen Karpgatan 15 senast den 15 april.

 

Fullständigt program med bekräftelsen och faktura skickas från Resekompaniet i Eskilstuna.

 

Hemlig Resa den 19 augusti

 

Det blir en spännande dagsutflykt. Med buss och båt från
Orminge, Ektorp och Järla.

Anmälan i Prolokalen Karpgatan 15 senast den 15 juni med uppgifter om namn, telnr och personnr

Pris 569:-, som betalas till PRO Saltsjöbaden plusgiro 565495-9, senast den 15 juni. Glöm inte att ange namn och resa vid inbetalningen!

 

Tider - avresa från: 
Orminge Centrum stora parkeringen kl 07.15
Ektorp, bussfickan innan rondellen mot Skuru kl 07.20
Järla Station, Stora parkeringen, Värmdövägen 121 kl 07.30
Beräknad hemkomst ca 19.00

 

Krakow 27 september - 1 oktober

 

Många säger att Krakow är en saga, oförstört vacker där kyrktorn trängs
med varandra. Det livliga medeltida torget utgör en mittpunkt i staden.
Lyssna till Marikyrkans vackra ringning.

 

27/9 Utresa och stadsrundtur. Avresa med buss från Nacka till Stockholm/Arlanda, vidare med direktflyg till Krakow. Vid ankomsten väntar buss och guide för transfer till vårt hotell gemensam lunch innan vi promenerar med vår guide i den gamla stadskärnan. Krakow en stad som är oförstörd, vacker och genuin, det livliga medeltida torget utgör stadens mittpunkt, med sina smala charmiga gator där de gotiska tornen och vackra kyrkor trängs med varandra. Vi avslutar rundturen vid hotellet för incheckning och gemensam middag på kvällen.

 

28/9 Kungliga slottet och saltgruvan. Efter frukost skall vi tillsammans med vår guide besöka det kungliga slottet här får vi en guidad tur genom de kungliga salarna, efter en gemensam lunch reser vi mot byn Wieliczka, endast 15 km söder om Krakow. Här hittar vi den världskända saltgruvan som har varit i drift utan avbrott i 700 år. Guidad visning med svensktalande guide. Gemensam middag på kvällen.

 

29/9 Auschwitz, på kvällen judiska kvarteren. Efter frukost reser vi med vår guide till Auschwitz-Birkenau det före detta nazistiska koncentrationslägeret beläget i utkanten av staden Oswiecim c:a 7 mil väster om Krakow. Åter tillbaka strax efter lunch till vårt hotell, här får vi några timmar till fritt förfogade innan vi hämtas vid hotellet med guide och buss för ett besök i stadsdelen Kazimierz där det judiska gettot en gång låg. Här besöker vi den judiska kyrkogården som grundades år 1800. Här finns den berömda synagogan Remuth samt den ”gamla synagogan” som är den äldsta judiska byggnaden i Polen. Vi avslutar med en middag och lyssnar till judisk Kletzermusik på av de judiska
restaurangerna. Åter tillbaka till hotellet sen kväll.

 

30/9 Fri dag och avskedsmiddag Efter frukost har vi en helt fri dag att shoppa och upptäcka mer av den vackra staden. Krakow erbjuder många sevärdheter förutom bra shopping. Till kvällen samlas vi för en gemensam avskedsmiddag.

 

1/10 Hemresa Frukost, utcheckning. Med buss och guide reser vi till flygplatsen, direktflyg från Krakow till Stockholm/Arlanda. Vid ankomsten väntar vår buss att köra oss hem till Nacka.

 

Pris 8.995:-/pers dubbelrum 10.595:- enkelrum 
I priset ingår: Buss Nacka – Arlanda tur och retur, Flyg flygresa Inkl skatter och bagage, 4 nätter del i dubbelrum, 4 frukostar, 2 luncher exkl dryck, 4 middagar exkl dryck,Utflykt Saltgruvan med guide, Utflykt Auschwitz med guide, Alla entréer enligt program, Svensktalande guide i Polen Flygtider utresa från Arlanda 09.20 ankomst Krakow 11.10 hemresa från Krakow 14.45 ankomst Arlanda 16.35

 

Fullständigt program med bekräftelsen och faktura skickas från Resekompaniet i Eskilstuna.

Anmälan snarast  senast 1 maj i PROlokalen Karpgatan 15

 

Svenska Teatern Helsingfors - Musikalen Mary Poppins den 20 - 22 oktober

 

Mary Poppins flyger igen över hustaken i London, men det är inne i Svenska Teaterns vackra salong vi får uppleva det hela som magisk teater i en färgsprakande och fantasifylld värld. Svenska Teatern presenterar stolt en aldrig tidigare skådad musikal med oerhört vackra dräkter och detaljrik dekor. En förtrollande historia, oförglömliga låtar och bländande dansnummer!

 

Mary Poppins regisseras av Markku Nenonen som fått förtroendet att skapa en alldeles egen version av originaluppsättningen. I huvudrollen som Mary Poppins ser vi Josefin Silén.

 

Program:
20 oktober avresa Vikingterminalen M/S Gabriella kl 16.30. 2-rätters skeppsmeny inkl 2 glas vin samt kaffe och kaka i restaurang A la carte
21 oktober frukost i restaurang A la carte. Ankomst Helsingfors kl 10.10 Kl 12.00 matinéföreställning Svenska Teatern
2-rätters skeppsmeny inkl 2 glas vin samt  vin samt kaffe och kaka i restaurang A la carte
22 oktober frukost i restaurang A la carte Ankomst Stockholm kl 10.00

 

Pris 2.195:-/person dubbelhytt, 2695:-/person enkelhytt
I priset ingår kryssning Helsingfors med A-hytt utsides, 2x2-rättersmiddag inkl 2 glas vin per gång, 2x2 a la carte frukost, teaterbiljett Svenska Teatern.

Fullständigt program med bekräftelsen och faktura skickas från Resekompaniet i Eskilstuna.

Anmälan snarast i PROlokalen Karpgatn 15 senast 15 juli.

 

Dessutom blir det:

 

Viltbordsresa Eckerölinjen

 

Tisdagen den 13 oktober 

 

Julbordsresan med Viking Line Cinderella

 

2-3 december

 

Priserna är inte klara, men lämna gärna intresseanmälan.

 

Vi tar emot Din/Er anmälan till resor i PROlokalen, Karpgatan 15

 

 

 

 

Klicka här!

 

 

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.