A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

                                                                     

 HÖSTPROGRAM 2019                                               

 

Styrelsen hälsar alla medlemmar varmt välkomna till höstens möten och aktiviteter. Vi hoppas att detta program skall inspirera Dig att komma med i våra intressanta studiecirklar, i våra trevliga och nyttiga friskvårdsaktiviteter eller på våra uppskattade resor och utflykter.

På våra föreningsmöten kommer vi som vanligt ha information och underhållning, i höst blir det familjejuridik -  när kärleken eller livet tar slut, Tyresö jazzband och våra egna Sångiorer. Fika, lotterier och dina vänner finns där också, som vanligt.

I år firar vår förening PRO Trångsund 55 år 1964-2019. Det tänker vi fira med en Jubileumslunch den 28 november i Mariakyrkan. Det blir mat och potatis och underhållning. Programmet är inte riktigt klart men vi återkommer om detta.

”Två kvinnor startade intresset för pensionärsförening här i Trångsund. Det var Signe Pettersson och Karin Johansson, som båda voro mycket aktiva och duktiga och lockade till möten och gemenskap. Av protokollen framgår att de två voro mycket idérika och handlingskraftiga och att de hade anlag för glatt och vänligt samarbete. Dessutom hade de humor och arbetsglädje. De ordnade paketauktioner, handarbetsförsäljningar, konserter och utflykter. Namnet på föreningen blev Trångsunds Pensionärsförening. Redan år 1965 ändrades namnet till PRO Trångsund.”  Ur gamla dokument.

Vi har även i år samlat alla våra duktiga funktionärer till en utbildnings- och inspirationsdag. Vi var 35 personer, som fick utbildning i Idéburet ledarskap. Vi fick frågor om hur vi kan tillvarata äldres intressen inom kommunen och informerade om HPR, se faktaruta. Vi önskade en tyckar/förslagslåda vid våra medlemsmöten och vi diskuterade hur vi möter och tar hand om nya medlemmar. Många bra förslag kom upp och det blir nu styrelsens sak att förvalta detta. Vi var överens om att alla måste se sig som medlemsvärvare, tänk om alla värvade en ny medlem! Tanken svindlar! Vi avslutade dagen som vanligt med team-buildning, 3-kamp och ”märkligt” nog fick alla lag pris även denna gång. Detta är en viktig dag för styrelsen. Vi får nya idéer och underlag för nästa års planering.

Det är en omfattande verksamhet som presenteras i detta program. Vi i styrelsen känner oss stolta och glada över våra kunniga, kompetenta, duktiga ledare och funktionärer, utan dem stod vi oss slätt. De jobbar ideellt med att tillvarata våra intressen, för att ge oss en meningsfull tillvaro, bra gemenskap och kul aktiviteter. Det de gör kan inte nog uppskattas. Vill du bli ledare eller har synpunkter, tala med oss.

Vi samarbetar sedan många år med hemtjänsten på våra äldreboenden och seniorcentrum. Vi har även ett gott samarbete med PRO Skogås och SPF Seniorerna i Huddinge i olika frågor. Två andra viktiga samarbetspartners är ABF och Huddinge kommuns avdelning Kultur och Fritid. De ger hjälp och stöd till cirklar, träffar, med lokaler, med marknadsföring och till den stora Sensommarfesten i Stortorpsparken.

Vi ser fram emot en givande och meningsfull höst tillsammans.

VÄLKOMNA!     STYRELSEN

Aktuellt från Trångsund

Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern

Nyheter från PRO Riks

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.