A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

                                                                                           

 VÅRPROGRAM 2019                                                                                                                                                                        

Nu går vi in i ett nytt år med entusiasm och förhoppningar. Vår önskan är att det blir bra och givande för oss i föreningen och för alla pensionärer. Styrelsen hälsar alla medlemmar varmt välkomna till vårens möten och aktiviteter. Vi hoppas att detta program skall inspirera Dig att komma med i våra intressanta studiecirklar, i våra trevliga och nyttiga friskvårdsaktiviteter och på våra upp-skattade resor och utflykter.

OBS Ett medlemsmöte är inte på entorsdag utan på en måndag den 15 april, kyrkan har påskförberedelser. Våra medlemsmöten under våren kommer att, förutom föreningsfrågor, innehålla information från biblioteket. Det blir även underhållning med gamla fina låtar med trubadur och visgruppen Gott och Blandat från Taube till Beatles. Medlemsmötet är ett viktigt informationsforum - här hör du först allt nytt som händer – här har du som medlem möjlighet att göra din röst hörd och påverka – här träffar du vänner och umgås. PRO Trångsunds årsmöte den 14 mars är föreningens högsta beslutande möte, då väljer vi vår styrelse och bestämmer hur våra pengar skall användas

Vi nåddes under hösten av oroande information om att seniorcentret Eklunden skulle stängas. Huset skulle rivas! Eklundens verksamhet flyttas till Skogås. Dessutom skulle Bygdegården fr.o.m. våren 2019 användas av Trångsundsskolan som ersättningslokal medan bygge av mera lokaler till skolan pågick. Var skulle vi vara? Varför informerade ingen oss? Vi frågade politiker och gick på möten, men ingen kunde ge oss rak information om hur det var tänkt. Vi samlade oss och skrev ett brev till kommunstyrelsen, till berörda förvaltningar och för information till våra lokaltidningar, men det var ju mitt i valet. Birgitta Berg tog tag i frågan om att Eklunden skulle rivas och efter en del turer kom beskedet från Huge, att det fanns inga sådana beslut. Ordföranden i äldrenämnden tog sitt förnuft till fånga och drog tillbaka sitt beslut om flytt av Eklunden till Skogås. Beträffande Bygdegården så har vi på omvägar fått veta att då många elever flyttat till nya engelska skolan i Länna, så har nybygget lagts på is. Vi fick en helsida om vår kamp i tidningen Huddinge Direkt, bra reklam för vår förening och PRO. Men man undrar ju till sist om den ena handen inte vet vad den andra gör i vår kommun? Viktigt att trygga medlemmars och äldres intressen men mycket energi lades på detta, som kunde använts till aktiviteter.

I detta program hittar du vårens alla aktiviteter. Det är en omfattande verksamhet som presenteras och vi tror att alla ska kunna hitta något som passar. Vi i styrelsen känner oss stolta och glada över våra kunniga, kompetenta, duktiga ledare och funktionärer, utan dem stod vi oss slätt. De jobbar helt ideellt med att tillvarata våra intressen, för att du och vi ska få en meningsfull tillvaro, en bra gemenskap och kul aktiviteter. Det de gör kan inte nog uppskattas. Vill du bli ledare eller har frågor eller synpunkter, hör av dig till styrelsen.

Vi samarbetar sedan många år med våra äldreboenden och seniorcentrum. Vi har studiecirklar, olika träffar och vår sångkör uppträder. Två andra samarbetspartners är ABF och Huddinge kommuns avdelning Kultur och Fritid. De ger bl.a. hjälp och stöd till cirklar, träffar, med lokaler, marknadsföring och till vår stora Sensommarfest i parken.

                             Vi önskar alla ett gott nytt PRO-år!                                             

                                                Styrelsen

          

Aktuellt från Trångsund

Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern

Nyheter från PRO Riks

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.